Den forhenværende Svenske WTA spiller Sofia Arvidsson skal hjælpe med at udvikle helt unge Skandinaviske piger, heriblandt også Danske talenter

Tennisavisen har jævnligt omtalt Euroelite Tennis, som mange Danske juniorer gennem årene har rejst med til internationale turneringer over en stor del af Verden.
I langt de fleste tilfælde har det dog – bortset fra enkelte undtagelser – kun været drenge, som har deltaget.

Desuden berettede Tennisavisen lige før Jul om et turnerings-trænings projekt “Team Norden Match”, som er 100% privatarrangeret af forældre til 12-16 piger i årgang 2005-07 fra klubber i Norge, Sverige og Danmark.
Projektet blev omtalt i forbindelse med denne artikel med omtale af 10-årige Chili Alberthe Emelie Jensen, da hun vandt U10 Pigesingle ved Fair Play Cup i Malmø

Fair Play Cup: 10-årige Chili Alberthe Emelie Jensen vinder pokalen i Malmø

Chili Alberthe Emelie Jensen
Foto: Privat – Chilie Alberthe Emelie Jensen

Forleden modtog Tennisavisen en orientering fra Dave Bandelin fra EuroElite, som fortalte at EuroElite har indgået et samarbejde med “Team Norden Match”, og i samme forbindelse er den tidligere Svenske WTA-spiller Sofia Arvidsson blevet tilknyttet EuroElite, og hun fremsatte denne kommentar til samarbejdet, som indledes sommeren 2017:
Jag ser framemot att jobba med tillsammans med Euroelite och hjälpa tjejerna utveckla sin tennis

Dave Bandelin fortæller, at det bliver Henrik Cosmo fra Team Norden Match, der får til opgave at udpege de 12 piger, som kommer til at indgå i projektet.
Henrik fortæller her nærmere om Team Norden Match projektet:

Team Norden Match är ett projekt arrangerat av föräldrar till flickor födda 2005-2007. De över 40 deltagarna, som är från helt spridda delar av Norge, Danmark och Sverige, träffas regelbundet på matchhelger och spelar tennis, leker, äter och sover tillsammans.
Fokus under matchhelgerna är inte resultat utan att spela och träna. Att resultaten under träningsmatcherna inte dokumenteras gör det lättare att fokusera på det man vill träna på. Det viktigaste under en Team Norden Match helg är att ha roligt och träffa vänner.  Detta nätverk av vänner som har skapats har man stor glädje av även på tävlingar, där man umgås mellan matcher, hejar på varandra och värmer upp tillsammans.

Henrik ser samarbejdet med EuroElite og Sofia Arvidsson som en fantastisk mulighed – og et naturligt næste skridt i Team Norden Match samarbejdet – til at hjælpe pigerne til at komme ud til et par internationale turneringer hvert år.
Han er ikke i tvivl om, at Sofia Arvidssons internationale erfaring kan blive til stor nytte for pigerne.

Henrik har kendt Dave I over 20 år, og da Dave fortalte ham om EuroElites satsning på pigerne, fortalte Henrik om Team Norden Match, og begge indså derved, at de to koncepter udgjorde et perfekt match

Henrik fortæller afslutningsvis, at man begynder i “liten skala”, hvor kun piger fra årgang 2006 indgår, men falder det godt ud, har Team Norden Match mange “sugna tjejer” (sultne piger), som hellere end gerne vil “hoppa på” EuroElite med Sofia Arvidsson.

Dave fortæller, at den første camp gennemføres hos Skanör-Falsterbo Tennisklub i Skåne 17-19. juli, hvor både Sofia Arvidsson, Dave Bandelin og EuroElite Partner Andre Andersson medvirker. Sofia overnatter sammen med pigerne.
Desuden er Stifter af Team Norden Match, Henrik Cosmo inviteret til at hjælpe ved den første camp, hvilket formentlig kan give tryghed for pigerne, at der også er en velkendt spiller/coach fra Skåne.

Mille Mørk drømmer om tennisoplevelser og college

Blandt deltagerne er Mille Mørk (årgang 2006) fra Skovshoved, og derfor har Tennisavisen kontaktet familien for at få lidt at vide om hendes drømme og ambitioner, og hun indleder med dette svar:

Jeg drømmer om at rejse verden rundt og få en masse gode tennisoplevelser. Hvis jeg en dag kan komme på tennis college i USA vil jeg blive rigtig glad.

Trods sin unge alder har Mille også overskud til at hjælpe andre, idet hun udover sin egen træning er hjælpetræner for de små i klubben.
Desuden følger hun mest mulig tennis på både TV og LIVE, og hun kan godt lide at være boldpige ved de store turneringer som eksempelvis DM.

Milles mor har forsøgt at få hende til at gå til andet sport også, men her er reaktionen klar:
Det vil jeg ikke – tennis er MIN sport, og jeg vil gøre alt for at blive så dygtig som muligt.

Mille fortæller, at Skovshoveds cheftræner Mikkel Schultz har lært hende det, som hun kan i dag, og som noget nyt skal hun nu også træne en gang om ugen med Michael Mortensen, hvilket hun også ser rigtig meget frem til.

Om TEAM Norden har Mille denne kommentar:
Det giver mig meget at være med i TEAM NORDEN – de andre piger er søde, og det er sjovt at spille mod de svenske og norske piger også. Herhjemme bliver det meget de samme modstandere til turneringer og træning.

Mille synes samarbejdet med Sofia og Dave lyder spændende:
Jeg vil gerne spille nogle internationale turneringer og følges med de andre piger, som jeg kender. Jeg tror ikke det er nær så sjovt, hvis man skal rejse alene.
Det er jo også alt det udenfor banen som gør at det er rigtig sjovt at spille tennis. Mange af mine bedste veninder er tennispiger – ikke kun fra Skovshoved – men også fra andre klubber.

Mille Mørk
Foto: Privat – Mille Mørk

Der følges op med en camp i August 2017 i forbindelse med, at der afvikles en Tennis Europe U12 turnering i København arrangeret af KB, som betegnes som EuroElite Parner Club.
Der bliver desuden arrangeret camps efterår, vinter og sommer 2018.

Tennisavisen har spurgt Henrik Cosmo hvilke kriterier, der ligger til grund for udvælgelsen, og om flere Danske piger end Mille forventes at deltage fremover.
Hertil svarer Henrik, at han har inviteret nogle af de mest aktive årgang 2006 piger fra Team Norden Match, hvilket er 8 fra Sverige, 7 fra Danmark samt nogle fra Norge.

På grund af ferie har flere været ude at rejse, hvilket er årsagen til, at der i øjeblikket kun er en enkelt fra Danmark på listen, men der arbejdes stadig på at få flere med denne sommer og til efteråret.

Henrik konkluderer, at kriterierne vil være de mest aktive Team Norden Match spillere, og der vil definitivt deltage flere Danske spillere fra både 2005 og 2006.

Projektet vil blive udvidet, hvis alt går godt og lever op til de “guidelines”, som Sofia opsætter sammen med EuroElite med henblik på at sikre personlig udvikling for den enkelte deltager.

33-årige Sofia Arvidsson sluttede sin aktive karriere i 2015. Hendes højeste rangering var no. 29 i maj 2006.

 

Forrige artikelWTA Prag Open 2017: Wozniacki taber knebent en spændende kamp
Næste artikelCollege Tennis: Conference Championships
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.