Carolines lidt onde ånd var på programmet i dag. Det var 3die gang de mødtes. I New Haven sidste år, hvor Caroline var på vej tilbage, og i Charleston, hvor Caroline havde haft 2 kampe dagen før og skulle spille sin 3.die kamp indefor 26 timer, så det blev lidt spændende om hvad resultatet ville blive når de mødtes på lige vilkår. Ostapenko er en ung spiller, men har allerede 7 ITF titler i bagagen på trods af hendes kun 19 år.

Spillerne på vej

Første sæt blev et orgie i breaks – man kunne måske kalde det for en breakfest. Begge spillere spillede noget kvalitetstennis med indbyggede fejl. Caroline servede sådan set ok, men når det hele bliver bundet op på kun returneringer, så kan det gå galt. Ostapenko er en hårdtslående dame, der bliver svær at slå, hvor hun deltager. Første sæt bød på slag, der var dybe og tæt på linjerne fra begge spillere, det var blot Caroline, der efter 9 breaks kom ud på toppen med 75 og første sæt. Herunder situationer fra første sæt:

Jagter et dropskud

Lige indenfor linjen

Endelig sættet er hjemme efter 52 minutter

Statistik 1. sæt

Andet sæt viste en Ostapenko, der havde fundet ud af, hvordan Caroline skulle spilles: Til forhånd, forhånd, forhånd og så ned ad modsatte linje. Caroline gik i fælden for mange gange. Ostapenko havde mange vindere bl.a. 9 baghåndsvindere mod Carolines ene, så man kan godt sige at Carolines baghånd ikke virkede i dag – eller rettere sagt fik lov til at virke. Spillerne fulgtes ad til 33 hvorefter Ostapenko vandt de sidste partier og sættet med 63. Herunder lidt fra andet sæt:

Flot retur af Ostapenko

Ostapenko tager andet sæt

Så var det det afgørende sæt, hvor Ostapenko og Caroline holdt deres første servepartier. Caroline brød Ostapenko, der straks brød tilbage og spillerne fulgtes derefter til 33, dog med stort besvær af Caroline. Så trak Ostapenko fra og pludselig stod det 53 til Ostapenko, der kunne serve kampen hjem. Caroline overlevede 3 matchbolde og brød Ostapenko, holdt sin egen serv og brød Ostapenko og holdt sin egen serv og så stod det pludseligt 65 til Caroline og hun skulle nu “BLOT” SERVE KAMPEN HJEM, men nok engang gik der grus i maskineriet, og det hele endte i en tiebreak, som Ostapenko vandt 75 og dermed sættet 76. Så kan alle Wozniacki fans græde lidt over det, men rent faktisk tror jeg det er det bedste der overhovedet kunne ske før turneringen i Madrid. Få den sidste afpudsning mod en klassemodstander som Ostapenko og have et par dages hvil før Madrid. Jeg tror det vil vise sig som en fordel. Tillykke til Ostapenko, der igen trak det længste strå, men med en meget lille margin. Lidt situationer fra 3.die sæt:

Flot retur Ostapenko

Intenst drama

Redder 3 matchbolde

Hvilket drama -tiebreak

Kamp statistik – læg mærke til 70 vindere og 51 uprovokerede fejl

Forrige artikelITF Junior Windhoek: Oskar for ivrig i 2. runde mod “bollsnål spelare”
Næste artikelSofia Arvidsson skal udvikle helt unge piger sammen med EuroElite og Team Norden Match
Leif Hørgren Mortensen
Leif Hørgren Mortensen er selverklæret tennisfan med særlig interesse for WTA-touren og Caroline Wozniacki. Leif er aktiv tennisdebattør på sociale tennismedier og også en stor bidragsyder på det internationale tennissite, Tennisfrontier.com.