Next Gen opgøret mellem de 18-årige Carlos Alcaraz og Holger Rune skabte grundlag for at forvente flere store indbyrdes opgør i fremtiden. Andy Murray klar til "Dagens kamp" mod Jannik Sinner i Stockholm

En god ven og tidligere kollega Georg Beyer Clausen, der er bosat i Stockholm, har flere gange fungeret som fotograf og kameramand for undertegnede skribent på Tennisavisen i forbindelse med Fed Cup i Grækenland, Polen og Helsinki samt Davis Cup i Aarhus og Holbæk.

I denne uge slås 2 fluer med 1 smæk, da et privat besøg i Stockholm kombineres med at se nogle kampe ved ATP 250 turneringen Stockholm Open, hvor vi har opnået akkreditering.

Stockholm Open
Tennisavisen ved Stockholm Open

Turen til Stockholm var planlagt med tog fra Kastrup Lufhavn med skift i Malmø C til High-speed train til Stockholm Central, og videre med Pendeltåg til Handen, hvor vi bor under opholdet.
Turen til Malmø blev dog ændret til Ersättningsbus til Hyllie og pågatåg til Malmø C, og den videre færd mod Handen fra Stockholm City blev aflyst, så vi i stedet måtte via Alvsjø, som ifølge skiltningen var “Näste stop” efter Stockholm Central – dog standsede toget alligevel i Årstaberg, hvor vi så måtte vente på det næste tog, men vi nåede dog frem i god behold.

De første kampe i hovedturnering ved Stockholm Open blev spillet søndag eftermiddag, men vi besluttede dog at vente med at tage til Kungliga Tennishallen til sidst på eftermiddagen tirsdag, hvor Andy Murray skulle spille kl. 18 mod Viktor Durasovic (NOR), der var videre fra kvalifikationen, efterfulgt af 5. seedede Taylor Harry Fritz (USA) og Egor Gerasimov (BLR), der var så heldig at være med som Lucky Loser.

I stedet valgte vi at følge med på TV 2 Sport X, der viste kampe fra Next Gen ATP Finals i Milano.
I den første kamp i Group A vandt 20-årige Brandon Nakashima (USA) 4-1, 3-4(3), 4-1, 4-0 over Juan Manuel Cerundolo (ARG), der bliver 20 år på mandag.

Næste kamp i samme pulje var mellem de to 18-årige Carlos Alcaraz (ESP) og Holger Vitus Nødskov Rune, der gennem juniortiden har været toneangivende i årgang 2003, men det var deres første indbyrdes møde i ATP sammenhæng, hvor de i fremtiden forventes at mødes i mange store finaler.

I hele 1. sæt spillede begge på et ekstremt højt niveau, som kun kan give ekstra næring til de førnævnte forventninger til fremtiden.
Herunder et eksempel, hvor Holger er presset i forhånden og løbende sender en vinder ned langs linjen.

Begge vandt deres servepartier efter 40-30, bortset fra at Holger ved 2-3 kom bagud 15-40, hvorved Alcaraz havde 3 sætbolde, da der spilles med noAd, som er afgørende point ved 40-40.
Holger afværgede alle 3 break-muligheder, hvorved sættet blev afgjort i tiebreak, hvor Alcaraz fik det første minibreak til 4-2, men Holger brød tilbage til 4-5.
Et nyt spansk minibreak til 6-4 betød nye sætbolde, men Holger holdt sin serv til 5-6 og han afværgede også den næste sætbold, men efter endnu et minibreak vandt Alcaraz sættet på den 6. sætbold.

For at være sikker på at nå frem til Kungliga Tennishallen inden kl. 18, blev fortsættelsen af kampen fulgt på iPad’en i pendeltåg’et fra Handen mod Stockholm City.

Det høje niveau fortsatte i 2. sæt, hvor Holger indledte med et rent serveparti til 1-0, hvorefter begge holdt serv ved 40-30 frem til 2-2, hvor Holger kom under pres ved 0-30 og 15-40, og denne gang lykkedes det ikke at afværge begge break-muligheder, da Alcaraz brød ved 30-40, hvorefter han med et rent serveparti sikrede sættet 4-2.

Da toget lige inden Stockholm Södra holdt stille i 3 kvarter som følge af en signal-fejl, blev det muligt at følge kampen til ende i toget, men Alcaraz havde efter det afgørende break i 2. sæt fået momentum i kampen, og han havde overtaget i hele 3. sæt, hvor Holger blev brudt til både 0-1, og 0-3, inden han med et rent serveparti vandt sættet 4-0 og dermed kampen 4-3(6), 4-2, 4-0.

Togforsinkelsen bevirkede, at vi ikke nåede frem til starten af kampen mellem Andy Murray og Viktor Durasovic, og ved ankomsten havde Murray efter breaks til både 2-0 og 4-0 udbygget sin føring til 5-0.
Efter at flere officials havde givet modsatrettede meldinger om, hvor pressepladserne findes, lykkedes det omsider at finde en position med en god oversigt over Centre Court præcis ud for midterlinjen modsat dommerstolen, hvor Christian Rask dømte kampen.

Stockholm Open 2021
Foto: Tennisavisen – Christian Rask dømmer Murray vs. Durasovic

Nordmanden undgik dog at indkassere et “æg” (0-6), da han vandt sit næste serveparti rent, inden Murray derefter vandt sit næste serveparti ved 40-15 og sikrede sig 1. sæt 6-1.

Stockholm Open 2021
Foto: Georg Beyer Clausen – Andy Murray og Viktor Durasovic

Selvom Durasovic var ved at komme bedre med, blev han alligevel brudt fra starten af 2. sæt, efter at han havde afværget 3 britiske break-muligheder, men han brød tilbage og udlignede til 3-3, og frem til 6-6 vandt begge deres servepartier uden at være presset.

I den afgørende tiebreak, sikrede Murray sig det første minibreak til 3-2, og han havde derefter matchbolde ved 6-4 i egen serv, men Durasovic bevarede spændingen om udfaldet, da han brød tilbage til 5-6, og da han vandt begge sine efterfølgende server, havde nordmanden sætbold ved 7-6.
Murray vandt dog begge sine server, som betød ny matchbold ved 8-7, hvor en slagudveksling afsluttedes med en vinder fra Murray, som derved vandt kampen 6-1, 7-6(7).

Herunder nogle af de afgørende point i slutningen af kampen.

Billedet herunder viser et udsnit af tilskuerne ved førnævnte kamp.

Stockholm Open 2021
Foto: Tennisavisen

Billedet herunder fra samme position afslører, at mange valgte at forlade tennishallen efter Murray-kampen, og derfor var der væsentligt færre tilskuere til kampen mellem Taylor Fritz (USA) og Egor Gerasimov (UKR).

Stockholm Open 2021
Foto: Tennisavisen

I optagelsen herunder vises nogle få udpluk fra sidstnævnte kamp, der endte med den forventede favort-sejr 6-4, 6-4 til Taylor Fritz.

Onsdag træder de 4 topseedede ind i turneringen, hvor kampen kl. 1800 mellem 1. seedede Jannik Sinner (ITA) og Andy Murray er hoved-begivenheden, som efterfølges af 2. seedede Felix Auger-Aliassime (CAN) mod no. 42 Filip Krajinovic (SRB).

4. seedede Daniel Evans (GBR) er henvist til Court 1, når han i den første kamp kl. 12 møder Alejandro Davidovich Fokina (ESP).
Showmanden Fraces Tiafoe (USA), der i 1. runde sendte det svenske håb Elias Ymer ud af turneringen, indleder onsdagens program på Centre Court mod Pedro Martinez Portero (ESP), der i 1. runde vandt 6-4, 3-6, 7-6(4) over Emil Ruusuvouri (FIN).

I den næste kamp møder 3. seedede Denis Shapovalov (CAN) no. 295 Andrea Vavassori (ITA), der er videre fra kvalifikationen, og tidligst kl. 1500 spiller møder Taylor Fritz sin landsmand Tommy Paul, der allerede i søndags vandt 6-4, 6-2 over Leo Borg, der fik det wildcard, der blev ledigt, da Emil Ruusuvouri (FIN) efter en række afbud kunne gå direkte i hovedturneringen.

Forrige artikelGolden MTB afgjorde topopgør
Næste artikelTidligere pressechef ny skribent hos Tennisavisen
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.