I løbet af 2015 forbedrede Karen Barbat sin officielle year-end ranking fra no. 647 til 472 på WTA-ranglisten. I 2016 skal mental-træner hjælpe med at sikre yderligere avancement

23-årige Karen Barbat fik ikke den bedste start på 2015, idet en fodskade spolerede hendes planer for de første måneder af sæsonen.
Da hun midt i marts omsider kom i gang med turneringer, gik det trægt de første måneder, hvor det kun blev til 7 sejre i 8 turneringer, og i slutningen af juni var hun faldet yderligere ca. 20 pladser til no. 666 på ranglisten.

Herefter fulgte en god periode, hvor Karen var i finalen ved $10.000 Amstelveen, Holland i starten af juli, og 2 uger senere endnu en finale i en tilsvarende turnering i Tampere, Finland, hvilket gav mod på at prøve kræfter i lidt højere rangerede turneringer, hvor Karens rangering bevirkede, at hun skulle gennem kvalifikation.

Både i Koksijde og Westende i Belgien, som begge var $25.000 turneringer, klarede Karen både kvalifikationen og nåede til 1/8-finalen. Det samme var tilfældet i slutningen af september i Clermont-Ferrand i Frankrig.
Forinden havde hun nået kvartfinalen i $15.000 i Brausnschweig i Tyskland.

Karen forsøgte sig også i et par $50.000 turneringer, hvor hun tabte i 2. kval-runde, bl.a. til 37-årige Patty Schnyder (SUI), som forsøgte sig med et comeback, der bl.a. førte til en titel i $10.000 i Prag og finale ved $25.000 i Bangkok.

Karens præstationer i løbet af året bevirkede, at hun 26. oktober opnåede sin hidtil højeste rangering som no. 467, og hun opnåede herefter sin højeste year-end rangering som no. 472, da ranglisten blev gjort op efter WTA-slutspillene.

Efterfølgende har Karen spillet yderligere et par turneringer, hvor rangeringen er faldet til no. 538, men da disse turneringer tæller til 2016-sæsonen, ændrer det ikke hendes year-end rangering som no. 472.
Oprindelig var Karen også tilmeldt en $10.000 turnering i Antalya i juleugen, men hun har valgt at melde fra.

Udover resultaterne fra ITF-turneringer har Karen været med til sammen med Caroline Wozniacki, Mai Grage og Emilie Francati at spille Danmark op i Group II ved FED-cup, hvor Julie Noe var med som reserve.
Desuden er Karen svensk mester for hold med Fair Play Tennisklubb.

Karen Barbat

Tennisavisen har spurgt Karen, om hun i 2016 fortsat primært vil deltage i de højere rangerede turneringer, hvor hun hidtil har haft svært ved at få et gennembrud, eller om hun foretrækker at vende tilbage til $10.000 turneringer, hvor hun har flere titler.

Karen svarer, at det bliver en blanding af lidt af det hele som 10.000$, 25.000$ og 50.000$. Hun tilføjer desuden, at hun har fået Patrick Agergaard fra Mentologen.dk som mentaltræner, og hun håber, at han kan hjælpe hende til at komme endnu højere, og hun fortsætter

“Mine ambitioner er klart at komme højere op endnu, da jeg har mere i mig, end det jeg præsterer nu. Jeg tager det i små bidder og vil gerne tilbage til de 400 og gerne højere, indtil jeg har point at forsvare igen til sommer.”

Tidligere fortalte Karen til Tennisavisen, at hendes sponsor AA Advice Advokatfirma er en god hjælp til at få økonomien til at hænge sammen, så der er mere ro ved turneringerne, når hotel-regningerne skal betales.