Søren Hess-Olesen forventer at genoptage proff-karrieren til februar, og målet for de første 12 måneder er top 300-400

Tennisavisen fortalte for et halvt år siden i dette Portræt: Søren Hess-Olesen skrev dansk tennishistorie om den succes, som Søren Hess-Olesen havde i amerikansk college-tennis, hvor han som første dansker nogensinde nåede semifinalen ved NCAA Individuals, og senere i denne omtale Søren Hess-Olesen skifter college ud med prokarriere blev desuden fortalt om en historisk rangering som nummer ét på den individuelle college-rangliste, en titel som ITA Senior Player of the Year, og ikke mindst doubletitlen til NCAA Individuals med makkeren og en værdifuld ven gennem de fire år i Texas, Lloyd Glasspool.

Efter denne succes i det sidste år som college-spiller, hvor skader og småskavanker var et overstået kapitel, følte Søren sig helt klar til at indlede en proffessionel karriere, som startede i fin stil med finale i den første turnering, som var $10.000 turneringen Internacionais de Ténis de Castelo Branco I.

Søren deltog efterfølgende i yderligere to turneringer samme sted, men da en albue-skade havde generet ham siden starten af turneringen, blev han tvunget til at opgive i kvartfinalen i den sidste turnering.

Den danske Davis Cup holdkaptajn, Kenneth Carlsen, belønnede Sørens præstationer ved at udtage ham til Davis Cup kampen mod Spanien, hvor et foreløbigt karriere-højdepunkt med kampe mod verdens-stjerner som Rafael Nadal og David Ferrer ventede lige om hjørnet, men til stor skuffelse for Søren og ærgrelse for det danske hold blev Søren tvunget til at melde fra kort før kampen.

Til gengæld fik Mikael Torpegaard derved chancen, som han udnyttede ved at bevise, at afstanden til top 10 rent spillemæssigt ikke er større end, at de danske Davis Cup spillere kan yde kvalificeret modstand, selvom de dog ikke helt kan matche topspillernes solide og konstante stabile niveau over en hel 5-sæts kamp.

Søren var stadig ikke klar til at deltage, da Danmark senere mødte Sverige i kampen om at forblive i Group I, og han har heller ikke deltaget i turneringer i den resterende del af 2015, da han stadig ikke er 100 procent klar, og derfor har skaden bevirket, at Søren ikke har spillet det antal turneringer, som han havde håbet på frem til nytår.

I stedet har Søren forsøgt at udnytte pausen til at arbejde på at forbedre fysikken

“Jeg har haft en masse tid til at arbejde på nogle rent fysiske aspekter, som nogle gange kan komme lidt i baggrunden, når der er kampe hele tiden. Derudover har jeg været i USA hele efteråret, og der har jeg fået nogle gode aftaler omkring tennistræning og styrketræning, som bliver en stor hjælp, når jeg starter med at rejse.”

Det bliver formentlig omkring februar måned, at Søren – som har en aftale med Yonex – igen forventer at være helt klar til at genoptage karrieren for alvor i 2016, hvor hans oprindelige plan ellers var at spille ca. 25 turneringer

“Det kan godt være det tal kommer nærmere på 20 nu, da det også er vigtigt at trappe langsomt op. Jeg har masser af motivation og kan ikke vente med at spille turneringer igen.”

På Tennisavisens spørgsmål om forventningerne til 2016 lød svaret

“Det er svært at sætte et konkret mål ranglistemæssigt for 2016, da det kommer helt an på, hvornår jeg er 100 procent klar igen. Men målet er at komme i top 3-400 12 måneder efter turneringsstart.”