TV2 opruster med en ny sportskanal og viser næste år både WTA og ATP samt Wimbledon. Eurosport har fortsat de 3 øvrige Grand Slams og udvider med Davis Cup

I 2019 overtog TV2 rettighederne til at transmittere Wimbledon, som hidtil blev vist på TV3 Sport, der stadig havde rettigheder til ATP, men fra 2020 overtager TV2 rettighederne til de fleste ATP-turneringer, hvilket i praksis betyder at TV-dækning af tennis i Danmark fremover varetages af TV2 og Eurosport, der udvider deres dækning til også at omfatte Davis Cup – udover de 3 øvrige Grand Slam turneringer og enkelte ATP og WTA turneringer.

TV2 satser fremover i endnu højere grad på sport, og derfor introduceres en ekstra sportskanal TV2 Sport X, som primært satser på at vise de største internationale navne i forskellige sportsgrene, mens TV2 Sport først og fremmest har fokus på danske sportsudøvere.

Herunder er vist, hvordan de forskellige sportsrettigheder fordeles på de 2 sportskanaler.

Ved introduktionen af TV2 Sport X fortalte TV2’s tennisredaktør Henrik Jensen og ekspert-kommentator Michael Tauson om planerne for dækningen af tennis, hvor den nye kanal kommer til at vise kampe på ATP-touren, hvor der udover de største etablerede navne som Rafael Nadal, Novak Djokovic og Roger Federer er mange unge spillere, som allerede har etableret sig.
Indtil videre er det dog fortsat de 3 førnævnte, der har sat sig på hovedparten af Grand Slam titlerne i en årrække.

Det forventes dog, at eksempelvis Daniil Medvedev, Dominic Thiem, Stephanos Tsitsipas, Alexander Zverev og de helt unge canadiske top-spillere Felix Auger-Aliassime og Denis Shapovalov snart kan begynde at få andel i de store titler.
I et lidt mere langsigtet perspektiv kan der blive endnu større seerinteresse for ATP, hvis det lykkes for Mikael Torpegaard og/eller 16-årige Holger Vitus Nødskov Rune at etablere sig på ATP-touren, hvilket en succesrig 2019 sæson for Holger tyder på, kan blive i en overskuelig fremtid.

WTA tennis bliver fortsat primært dækkes på TV2 Sport, der har haft høje seertal på grund af den succes, som Caroline Wozniacki hidtil har haft.
Det er fortsat uvist, om Caroline stopper karrieren i løbet af 2020, men hvis det lykkes for Clara Tauson at etablere sig på WTA-ranglisten, hvor hun på den seneste rangliste er no. 265, er der også efter Carolines karrierestop fortsat gode chancer for dansk deltagelse i nogle af de WTA-turneringer, som vises på TV2 Sport, hvilket kan bidrage til fortsat gode seertal.

Begge sportskanaler viser kampe fra Wimbledon, hvor der ved Court 18 bliver studie med danske værter og eksperter, og der vil fortsat være aftenstudie på TV2 med højdepunkter og reportager.
Også ved turneringer, hvor der både afvikles ATP og WTA – eksempelvis Indian Wells, Miami, Madrid og Rom – vises kampe på begge kanaler, og WTA-kampe på TV2 Sport kan ved sammenfald flyttes til TV2 Sport X.

TV2 Sport X går i luften 4. januar, og den første tennis-turnering på den nye kanal bliver den nye ATP Cup, der afvikles 3-12. januar i Brisbane, Perth og Sydney, hvor de bedste spillere fra 24 nationer dyster mod hinanden.

Ny TV2 Play pakke – “Favorit + Sport”

Selvom TV2 fra Nytår råder over 2 sportskanaler, vil der fortsat ofte være sammenfald, når flere sportsgrene skal dækkes, hvilket især er tilfældet i weekends, og derfor vil flere af kampene blive vist på TV2 Play, der opfattes som et supplement til TV-kanalerne.

TV2 lancerer en særlig Play pakke – “Favorit + Sport” – som indeholder alle TV2-kanaler (live og on demand), incl. både TV2 Sport og TV2 Sport X.
Prisen for denne pakke bliver 179, kr./md (uden reklamer) og 149 kr./md (med reklamer) hvilket er 40 kr. mere end den nuværende “Hele Pakken”.
De 2 sportskanaler kan også købes hos TV2 Play sammen for 79,- kr./md. og særskilt for 49,- kr./md.

Eurosport viser 3 Grand Slams og Davis Cup samt udvalgte ATP/WTA-turneringer

Eurosport dækker som hidtil Grand Slam turneringerne Australian Open, French Open og US Open, mens Wimbledon som nævnt dækkes på TV2 Sport X.

Da det er umuligt at vise mere end 1 kamp ad gangen på henholdsvis Eurosport 1 og 2, kan man med et abonnement på Eurosport Player selv vælge blandt kampene på de fleste baner.

Discovery, som ejer Eurosport, har indgået aftale om at vise Davis Cup, som afvikles i et nyt format 18-24. november.

Derudover sender Eurosport fra følgende turneringer i 2020:
ATP – Brisbane International
ATP – Sydney International
WTA – Linz Open
WTA – Nuremberg Cup
World Tennis Challenge
Hopman Cup

Rettelse: Oversigten fra Discovery blev udarbejdet, inden ATP Cup blev offentliggjort:
Eurosport viser i stedet fra uge 2 ATP fra Adelaide og kvalifikationen til Australian Open, som derefter vises uge 3 og 4.

På grund af en aktuel strid mellem Yousee og Discovery er det yderst tvivlsomt, at seere med abonnement hos Yousee stadig har adgang til Eurosport kanaler efter Nytår, da aftalen mellem parterne er opsagt, hvilket betyder at Eurosport – og Discovery’s øvrige kanaler – ikke mere vil indgå i Yousee’s TV-pakker eller Bland Selv.
Senest er det oplyst, at kanalerne heller ikke bliver tilgængelige hos Fullrate, hvorimod Discovery’s kanaler fortsat vil være tilgængelige hos Boxer, Waoo, Canal Digital, Stofa, Telia, Viasat og Dplay.
Det forlyder dog, at parterne fortsat er i dialog, men en aftale pr. 1. januar vurderes at være urealistisk.

Muligheder for tennis via streaming

Tennis-entusiaster har desuden andre muligheder for at se tennis via en række streaming-tjenester

WTATV.com viser samtlige kampe – både single og double – fra de fleste WTA-turneringer, samt fra WTA-slutspillet. Pris €67.05 pr. år.

Tennistv.com viser de fleste ATP-turneringer. Ved ATP 250 vises som regel kun kampe fra Centre Court, hvorimod der ved ATP 500 og ATP 1000 vises kampe fra flere baner.
I nogle ATP-turneringer vises både singler og doubler. Pris $119.99 pr. år.

Med en fælles ITF-konto – video.fedcup.com/video.daviscup.com – kan man for €39.99 årligt følge både Fed Cup og Davis Cup – dog ikke i de lavere kategorier, hvor Danmark befinder sig.
Man kan også vælge en ”Tie Package” for €4.99 eller en ”Round Package” for €7.99, som giver adgang til alle kampe i en aktuel runde.

Der findes desuden nogle gratis tjenester, der viser tennis i nogle af kategorierne lavere end ATP og WTA.

På Livestream.com/ATP kan man følge næsten samtlige kampe på ATP Challenger niveau, og på http://live.itftennis.com/en/live-streams/ vises ofte kampe fra et par af banerne ved de højeste kategorier under ITF – primært i $100.000, $80.000 og $60.000 kategorierne samt enkelte $25.000 og ganske få $15.000.

Hos flere betting-tjenester – eksempelvis Bet365 og Unibet – kan tenniskampe i både Grand Slam, ATP, WTA, Davis Cup, Fed Cup streames gratis, hvis man er logget ind på sin konto hos tjenesten.
Selvom det er muligt at caste signalet til et moderne TV, anbefales det på grund af billedkvaliteten kun som nødløsning, hvis en kamp ikke er tilgængelig på anden vis.

Forrige artikelPadelsporten har kurs mod stjernerne – foreningerne risikerer at blive hægtet af
Næste artikelKim Clijsters vender, igen, tilbage til toppen af tennissporten
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.