Christian Sigsgaard viste vejen med sejr i 2 sæt over det svenske topnavn Elias Ymer, hvorefter Hoger Rune afværgede 2 matchbolde og tog karrierens største skalp mod ATP-rangistens no. 28 Benoit Paire

Leschly Tennis Foundation stiller en samlet præmiesum på 150.000 kr. til rådighed ved UTR Leschly Nordic Masters, som blev indledt lørdag med de 2 semifinaler, hvor 23-årige  Christian Sigsgaard (Sigs) indledte mod Sveriges næstbedste, 24-årige Elias Ymer, der er no. 202 på den aktuelle ATP-rangliste, hvor han for et par år siden var placeret lige udenfor top 100.

Sigs havde fuld kontrol over sine egne servepartier i 1. sæt, hvorimod Elias Ymer allerede blev brud til 0-2, hvilket blev afgørende for, at Sigs vandt sættet 6-3.

UTR Leschly Nordic Master
Sportsfotograf.com

I starten af 2. sæt holdt begge serv uden for alvor at komme i problemer, indtil Sigs ved 3-4 kom bagud 15-40, men en mirakel-redning fra baghåndshjørnet i en presset situation ved 30-40, holdt ham inde i partiet, og i stedet for 3-5 fik han udlignet til 4-4, hvorefter det blev Ymers tur til at komme bagud 15-40 i egen serv.

UTR Leschly Nordic Master
Sportsfotograf.com

Sigs udnyttede situationen og bragte sig foran 5-4, og ved 40-15 i det efterfølgende serveparti kunne Sigs med sin første matchbold have afgjort kampen med en oplagt mulighed for at passere Ymer ved nettet med en cross forhånd, som dog endte i nettet.
I stedet kæmpede Ymer sig tilbage i sættet med break-mulighed til 5-5, men Sigs holdt hovedet koldt, og på den næste matchbold sikrede han sejren 6-3, 6-4.

UTR Leschly Nordic Master
Sportsfotograf.com

I dagens 2. kamp mødte 17-årige Holger Vitus Nødskov Rune for første gang i sin unge karriere en top 100 spiller, som desuden er i top 30, idet 31-årige Benoit Paire (FRA) er no. 28 på ranglisten, hvor hans bedste placering var no. 18 i 2016.

Holger fik en godt fra start i sine egne 2 første servepartier, men der var ikke meget at stille op, når Paire sendte sin kanonserver af sted, men ved 2-2 kom Holger i problemer, da 1. serven svigtede og et par danske fejl medvirkede til, at Paire brød til 3-2.

UTR Leschly Nordic Master
Sportsfotograf.com

I Paire’s næste serveparti lykkedes det dog for Holger at få flere returneringer i spil, og han fik derved straks brudt tilbage til 3-3.

Holger holdt serv til både 4-3 og 5-4, og han havde derefter 3 sætbolde, da Paire kom bagud 0-40, men franskmanden afværgede dem alle, og senere afværgede han endnu en sætbold, inden han udlignede til 5-5.

Ved stillingen 6-5 spilede Holger sig med en vinder frem til yderligere 2 sætbolde ved 15-40 i Paire’s serv, og denne gang blev muligheden udnyttet, da Holger i første forsøg sikrede sig sættet 7-5.

UTR Leschly Nordic Master
Sportsfotograf.com

Allerede i Paire’s første serveparti havde Holger en enkelt break-mulighed, som dog ikke blev udnyttet.
Paire var en smule under pres, da en bold i hans næste serveparti fejlagtigt blev dømt ude til 15-30, men han holdt dog alligevel serv, hvorefter samme linjedommer igen tvivlsomt dømte til en fransk bold ude.
Dommen fik dog næppe betydning, idet Holger vandt partiet sikkert, men i hans næste serveparti ved 3-3 kom Holger efter et ramme-slag bagud 15-40, hvorefter han blev brudt til 3-4, og ved 4-5 blev Holger brudt igen på den første franske sætbold til 6-4.

UTR Leschly Nordic Master
Sportsfotograf.com

Holger fik en drømmestart på 3. sæt, hvor han brød Paire’s serv ved 15-40, men Paire var godt på vej vil at skaffe 2 break-bolde, da Holger var presset dybt i forhåndshjørnet, men med et perfekt lob blev det 30-30, og efter at have afværget yderligere en enkelt fransk break-mulighed fik Holger udlignet til 1-1, og han holdt derefter med en smule besvær serv til 2-2.

UTR Leschly Nordic Masters
Sportsfotograf.com

Paire holdt sig foran i sættet, da holdt serv til 3-2 efter at have afværget en enkelt dansk break-mulighed, men Holger kom selv under større pres, da han i sit næste serveparti kom bagud 15-40, og selvom Holger afværgede den første mulighed, brød Paire alligevel tilbage til 3-3, og han bragte sig endvidere foran 4-3 i egen serv, og ved både 4-5 og 5-6 var Holger nødsaget til at holde serv for at blive i kampen.

Presset på Holger steg yderligere, da Paire ved 15-40 havde 2 matchbolde, men det er netop i de mest afgørende situationer, at topspillere ofte finder noget ekstraordinært frem, og det var præcist hvad der skete, da Holger afværgede den første matchbold med en servevinder, og den næste matchbold blev fjernet med en longline vinder fra baghånden, hvorefter Holger med en følt stopbold spillede sig frem til en fordel, som blev udnyttet med en longline vinder fra forhånden.

UTR Leschly Nordic Master
Sportsfotograf.com

I Paire’s næste serveparti blev en sløset flugtning, som kunne have bragt franskmanden på 40-15, i stedet 30-30, og kort tid efter betød endnu en flugtning i nettet dansk break, hvorefter Holger kunne serve for kampen ved 6-5.
En servevinder til 40-15 gav 2 danske matchbolde, og på den 2. mulighed blev sejren sikret til samlet dansk sejr 7-5, 3-6, 7-5.

UTR Leschly Nordic Masters
Sportsfotograf.com

Sejren over en så højt rangeret spiller kan fremadrettet får stor betydning for Holgers fortsatte tro på, at han kan gøre sig gældende mod de bedste, selvom han fortsat befinder sig lige under top 500.

UTR Leschly Nordic Master
Sportsfotograf.com

Dermed er der lagt op til en ren dansk finale søndag, hvor Sigs og Holger dyster om 80.000 kr. til vinderen og 40.000 kr. til no. 2.
Forinden spiller Elias Ymer og Benoit Paire om 20.000 kr. for 3. pladsen og 10.000 kr. til no. 4.
Sidstnævnte kamp indledes kl. 1230 og efterfølges af selve finalen, og begge kampe kan følges på TV 2 Sport, der har optakt fra kl. 1215.

Der er flere billeder fra dagens kampe på Leschly Tennis Foundations facebook

Forrige artikelDH herrer: Ærkerivaler mødes i Århus
Næste artikelNordic Masters: Useedede Christian Sigsgaard viste klasse og vandt både titel og 80.000 kr.
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.