Sejr i sidste gruppekamp kan sikre Holger Rune videre til semifinalen, men både sæt-cifre og vundne partier kan blive afgørende

Ved Red Bull Next Gen Open 2019, der afvikles sideløbende med ATP Next Gen Finals i Milano for de højst rangerede under 21 på ATP ranglisten, blev de 2 første runder gennemført i både Group A og B.

Next Gen Open: Holger Rune udvalgt til prestige turnering under ATP Next Gen Finals

Turneringen lever lidt i skyggen af ATP Next Gen Finals, som får stor mediemæssig eksponering, og det har ikke været muligt at finde hverken spilleprogram, livescore eller resultatformidling fra turneringen.

Dog har Tennisavisen gennem en god dansk kontakt hos Red Bull samt til Holgers team haft mulighed for at formidle nogle af disse informationer i “Kampe uge 45” og på Tennisavisens Twitter-konto.

Det har dog ikke været muligt at fremskaffe samtlige resultater fra onsdagens puljekampe i Group B, men i Holgers Group A blev resultaterne følgende:
Enrico Dalla Valle vs. Holger Vitus Nødskov Rune 3-1 (3-4, 4-3, 4-2, 4-2)
Ryan Nijboer vs. Cezar Cretu 3-0 (4-2, 4-3, 4-3)
Holger Vitus Nødskov Rune vs. Ryan Nijboer (3-1) 2-4, 4-2, 4-2, 4-2
Enrico Dalla Valle vs. Cezar Cretu (3-0) 4-3, 4-1, 4-3

Resultaterne giver denne stilling i puljen, inden Holger torsdag kl. 1000 møder Cezar Cretu:
Enrico Dalla Valle (ITA) 2-0 (6-1)
Ryan Nijboer (NED)  1-1 (4-3)
(WC) Holger Vitus Nødskov Rune (DEN) 1-1 (4-4)
(WC) Cezar Cretu (ROU) 0-2 (0-6)

I Holgers første kamp blev et par tvivlsomme domme afgørende for, at Holger ikke kom foran 2-0 i sæt mod Enrico Dalla Valle, der i stedet vandt 9-7 i tiebreak, og Holger tog frustrationerne med videre i kampen, som Dalla Valle derefter vandt 3-1 i sæt.

Holger kom skidt fra start i eftermiddagens kamp mod 20-årige Ryan Nijboer, der tidligere på året fik wildcard til ATP 500 i Rotterdam, hvor han sensationelt vandt over Jan-Lennard, der er no. 36 på ATP-ranglisten, men efter at hollænderen havde vundet 1. sæt, fik Holger styr på kampen og vandt 4-2 i alle 3 efterfølgende sæt.

For at gå videre til semifinalen SKAL Holger vinde den sidste puljekamp torsdag kl. 1000 mod Cezar Cretu, som har tabte begge sine kampe 0-3 i sæt, og derfor må Holger have gode muligheder for at vinde den sidste kamp.
Sejr over Cretu er dog ikke nødvendigvis garanti for, at Holger er videre til semifinalen, idet sejr til Ryan Nijboer over Enrico Dalla Valle vil betyde, at alle 3 har 2 sejre, og der kan endda opstå en situation, hvor de har 7-4 i vundne sæt, hvis Holger vinder 3-0 og Nijboer vinder 3-1, og i så fald skal den store regnemaskine i gang for at afgøre, hvem der bliver Sorteper.

I Group B blev resultaterne i formiddagens kampe følgende:
Nicolas Alvarez Varona (ESP) vs. Calin Manda (ROU) 3-0 (4-2, 4-3, 4-3)
Zizou Bergs (BEL) vs. Masamichi Imamura (JPN) 3-2 (4-1, 3-4, 3-4, 4-3, 4-1).
Varona har ifølge Tennisavisens oplysninger også vundet den næste kamp mod Imamura.