Elmer Møller måtte bøje sig efter endnu en lang 3-sætter. Holger Rune vandt sine fjerde sejr i træk uden at være i problemer. Holger og spansk makker tabte semifinale i double

Tennisavisen har i forbindelse med omtalerne fra Category 1 turneringen Les Petits As Mondial Lacoste 2017 i Tarbes, Frankrig påpeget, at alle de bedste europæiske spillere i top 10 i U14 deltager, og at der desuden er flere af de bedste amerikanske spillere med.

Et ekstra check af amerikanerne viser, at på den seneste “Boys’ College Recruiting List” pr. 24. januar 2017 topper 5. seedede Toby Alex Kodat listen for 8th Graders, mens listen for 7th Graders toppes af 8. seedede Alexander Bernard foran 6. seedede Martin Damm, hvilket bekræfter at europæerne er oppe mod de bedste fra USA.

2. seedede Elmer mødte i kvartfinalen Alexander Bernard i en yderst velspillet og seværdig kamp, hvor Elmer løftede sit niveau i forhold til de tidligere kampe.
Begge spillere havde god præcision og tempo i spillet, og der var ikke mange gratis point at hente for nogen af spillerne, som ofte fik returneret bolde, som under “normale” forhold ville være vundet.

Mange af partierne var lange og udmarvende med fordele frem og tilbage, og derfor forekom det naturligt nok, at de vandt et sæt hver – begge med 6-4.
Elmer driver ofte sine modstandere til vanvid ved at blive ved med at sende bolde tilbage, og selv i de meste pressede situationer er han ofte i stand til at sende kvalificerede returneringer eller passer-slag tilbage, men amerikaneren lod sig ikke gå på af det, og han bevarede sit høje stabile niveau hele kampen.

I 3. sæt blev Elmer brudt til 1-3, og da han igen blev brudt til 1-5, bevarede amerikaneren koncentrationen og servede kampen hjem til slutresultatet 4-6, 6-4, 6-1.

Elmer Møller
Foto: Jet Tanaka – Elmer Møller v. U14 EM 2016

Holger Rune i semifinale i single, men tabte i double

Mens Elmers kamp var i fuld gang på Court 1 sluttede kampen på Court Central mellem 4. seedede Luca Nardi (ITA) og Toby Alex Kodat, der som nævnt herover topper 8th Graders listen, og i sidste uge vandt turneringen i Bolton.
Amerikaneren førte det meste af tiden i 1. sæt, men italieneren fik kæmpet sig tilbage og vandt sættet, og han sikrede sig derefter sejren 7-5, 6-2.

I den næste kamp på Court Central – mens Elmer stadig spillede på Court 1 – mødte 1. seedede Holger Vitus Nødskov Rune Frankrigs bedste fra samme årgang (2003) no. 74 Leo Raquin, som Holger vandt over i deres seneste møde i finalen i d’Agen sidste år 6-2, 6-1.

Det blev hurtigt klart, at franskmanden ikke kunne hamle op med danskeren, som vandt en sikker og overbevisende sejr – med de modsatte cifre – 6-1, 6-2.
Holger spillede en taktisk god kamp hvor han byggede sine point godt op uden at spille tju-bang tennis, og franskmanden kunne ikke stille meget op.
Billedet øverst er fra dagens kamp.

Holger er dermed klar til semifinalen lørdag kl. 13 på Court Central mod Luca Nardi, efter fire kampe, hvor Holger ikke har været udfordret for alvor.
Da Holger senest mødte italieneren for et halvt år siden i Paris, blev det dansk sejr 6-2, 6-3, og Holger slipper ikke for favorit-rollen i lørdagens semifinale.

Efter denne kamp spilles på samme bane den anden semifinale, hvor Alexander Bernard møder 3. seedede Hamad Medjedovic (SRB), der i en jævnbyrdig kvartfinale vandt over 10. seedede no. 6 Derrick Chen (GBR) 3-6, 6-3, 6-4.

Kampene kan følges på www.lespetitsas.com, hvor der er link til både livescore og livestream.

Senere lørdag afvikles finalen i double, men det bliver uden dansk deltagelse, idet det 1. seedede par Holger og hans spanske makker Carlos Alcaraz Garfia efter match-tiebreak tabte til det 3. seedede amerikanske par Toby Alex Kodat og Martin Damm 6-7(4), 6-3, [6-10].
Amerikanerne møder i finalen de useedede italienere Luca Nardi og Alessio Tramontin.

 

Forrige artikelNadal klar til drømmefinalen efter fem timers drama
Næste artikelJM 2017: Skovbakken bedst med 8 jyske mesterskaber.
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.