Trods adskillige behandlinger søndag måtte Holger Rune efter 1-6 i 1. sæt opgive at gennemføre 1. runde i kvalifikationen mod Shintaro Muchizuki

Efter nederlaget til 6. seedede Matteo Berrettini i 2. runde ved ATP 1000 BNP Paribas Open iIndian Wells har 18-årige Holger Vitus Nødskov Rune haft god tid til at forberede sig og lade op til ATP 1000 Miami Open presented by Itau, bl.a med et par timers slagudveksling i Floridas varme sammen med Diego Schwartzman.

Under forberedelserne fik Holger dog problemer med ryggen, der satte sig på midten, så han havde svært ved at rotere i kroppen, hvilket adskillige behandlinger dagen før ikke formåede at afhjælpe inden Holger i 1. kvalrunde mødte 19-årige Shintaro Mochizuki, der ikke var levnet mange chancer hos odds-sætterne, der tilbød pengene 10 gange retur i tilfælde af japansk sejr.

Holger forsøgte dog alligevel at gennemføre kampen, men stribevis af fejl medvirkede til, at Mochzuki blot ved at holde bolde i banen uden problemer sikrede sig 1. sæt 6-1 i løbet af 35 minutter, hvorefter Holger indså det formålsløse i at fortsætte kampen.

I tilfælde af tidlig exit fra Miami havde Holger en plan B klar, idet han i næste uge er tilmeldt ATP Challenger 125 AnyTech365 Andalucia Open i Marbella med det danskejede IT-firma AnyTech365 som hovedsponsor.
I første omgang bliver der dog mest brug for plan C i form af behandling af en rygspecialist, som Team Danmark formentlig kan stille til rådighed.

Der er dog stadig dansk deltagelse i Miami, hvor Clara Tauson formentlig kan følges på TV 2 Sport X, når hun onsdag møder Shuai Zhang (CHN).

Forrige artikelTurneringer uge 12: Clara mod Lyon-vinder. Holger tårnhøj favorit i kval. Torpe kval i Lille
Næste artikelMedaljespil: KB valgte HIK to gange
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.