Marienlyst Strandhotel har indgået aftale med Helsingør Tennis Klub om en storstilet international tennisturnering for aldersgruppen +40. Turneringen kommer til at hedde Kronborg Senior Open by Marienlyst Strandhotel og løber fra den 28. juni til den 3. juli 2022 på Helsingør Tennis Klubs baner. Ambitionen er – udover den danske elite – at kunne tiltrække spillere fra Sverige, Norge og Tyskland.

Der er nu godt nyt for alle tennisspillere i +40 kategorien. Marienlyst Strandhotel har nemlig indgået aftale med Helsingør Tennis Klub om en international turnering, der skal finde sted i Helsingør. Det oplyser begge parter i en udsendt pressemeddelelse til Tennisavisen.

”Vi har store ambitioner som sportshotel. Sporten er virkelig et område, som vi kommer til at satse stort på i fremtiden.”
-Emilie Hjort, kommerciel manager på Marienlyst Strandhotel.

Turneringen Kronborg Senior Open by Marienlyst Strandhotel bliver fra sommeren 2022 en realitet. Intentionen med turneringen er at skabe en flagskibsturnering for veterantennis i Danmark og landene omkring. Turneringen bliver afholdt den 28. juni – 3. juli på Helsingør Tennis Klubs baner med Marienlyst Strandhotel som samarbejdspartner. Der er flere grunde til, at det netop er Helsingør, der står bag.

Når Helsingør Tennis Klub går forrest og arrangerer den første internationale tennisturnering, er det fordi klubben ligger i eliten indenfor det, der kaldes ‘veterantennis’ – altså tennis for +40 aldersgruppen. Vi har en række danmarksmestre, og klubbens respektive 1. hold spiller i 1. division i såvel +50, +60 og +70 aldersgruppen,” fortæller Lars Bo Sørensen, der er en af initiativtagerne bag og sidder i ledelsen hos Helsingør Tennis Klub.

Og det er ikke kun nationalt, at vi gør os godt på tennisbanen. Danmark er tilmed på verdenskortet, når det kommer til seniortennis med store internationale bedrifter heriblandt verdensmesterskabet i holdtennis i +70 år rækken.

Vi er stærkere, når vi løfter lokalt

På Marienlyst Strandhotel ligger dette initiativ også som en naturlig forlængelse af de stærke sportssamarbejder, som hotellet allerede har med den danske sportselite. Hotellet danner nemlig allerede rammen for det danske fodboldlandsholds træning og samling inden diverse slutrunder og har store fremtidsplaner indenfor sporten.

Vi har store ambitioner som sportshotel, da vi har havet, skoven og nogle af Danmarks bedste mountainbike-ruter og snart en hybrid fodboldbane. Sporten er derfor virkelig et område, som vi kommer til at satse stort på i fremtiden,” fortæller Emilie Hjort, der er kommerciel manager på Marienlyst Strandhotel. Kronborg Senior Open by Marienlyst Strandhotel er med til at understrege alle de muligheder, som Helsingør har nationalt – men ligeledes internationalt, og på Marienlyst Strandhotel har de længe haft et ønske om at bygge bro til Helsingør Tennis Klub, som er nabo til hotellet.

Byen er meget stærkere, når vi går sammen og løfter lokalt – det er noget af det, som vi har stor fokus på hos Marienlyst,” afslutter Emilie Hjort. Strandhotellet har netop åbnet en helt ny hotelfløj og kan derfor fremover huse endnu flere gæster fra ind- og udland – blandt andet den danske sportselite.

Kronborg Senior Open by Marienlyst Strandhotel afholdes den 28. juni – 3. juli på Helsingør Tennis Klubs baner.

”Når Helsingør Tennis Klub går forrest og arrangerer den første internationale tennisturnering, er det fordi klubben ligger i eliten indenfor det, der kaldes ‘veterantennis’.”
– Lars Bo Sørensen, Helsingør Tennis Klub

Forrige artikelATP 250 Beograd: Идемо (nu sker det) er nøgleordet for Holger Rune i Serbien
Næste artikelRang- og Entrylister: Opdateret oversigt med top 100 og udvalgte danske spilleres rangering og spilleplan
Avatar photo
Anders Baron er stifter og medejer af Tennisavisen.dk. Han er ansvarlig for den digitale platform og online annoncering. Anders skriver om tennis i relation til rejser, livsstil og udstyr. Kontakt på anders@tennisavisen.dk. Anders er også freelance digital konsulent.