Clara Tauson nåede et foreløbigt karriere-højdepunkt, da hun på Rod Laver Arena i overbevisende stil vandt sin første junior Grand Slam finale og desuden overtager 1. pladsen på ranglisten

De to 16-årige Clara Tauson og canadiske Leylah Annie Fernandez har to gange tidligere mødt hinanden i store junior-finaler med en sejr til hver, men da de lørdag trådte ind på banen i Melbourne, var det for dem begge på den største scene i den største turnering, da juniorernes finale ved Australian Open blev afviklet på Rod Laver Arena.

Udover de to førnævnte finaler mødte de også hinanden ved Junior Master slutspillet i 2018, hvor det blev sejr til Clara, som derfor førte 2-1 i indbyrdes opgør, og da hun desuden vandt det seneste opgør for godt en uge siden samt var seedet 1, lå det største forventningspres uden tvivl på de danske skuldre.

Den solide indsats, som Clara har leveret i de seneste kampe efter den træge start i de to første kampe, har uden tvivl bidraget til at Clara kunne gå indtil kampen med en god portion selvtillid, hvilket kendetegnede indsatsen i finalen.

Gennem hele kampen var det Clara, der for det meste havde overtaget, især på grund af hendes større slagstyrke og overbevisende serv, som kun blev brudt en enkelt gang i 1. sæt, hvor Clara til gengæld brød 2 gange.

Det samme var tilfældet i 2. sæt, og derfor havde Clara mulighed for at serve kampen hjem ved stillingen 5-2, hvor hun spillede sig frem til sin første matchbold, men nerverne spillede tilsyneladende alligevel en rolle, da hendes blot anden dobbeltfejl sneg sig ind på matchbolden, hvorefter to enkle fejl betød, at canadieren fik det ene break tilbage.

Da canadieren derefter servede for at blive i kampen gav en dobbeltfejl ved 15-30 yderligere 2 danske matchbolde, og på den første – som kan genses herunder – sikrede Clara sig karrierens hidtil største triumf med cifrene 6-4, 6-3.

I sin tale under præmieoverrækkelsen takkede Clara på behørigvis alle – incl. farmand og coach Søren Tauson – der har bidraget til gennemførelsen af Australian Open, som hun samtidig udnævnte til at være sin yndlings Grand Slam turnering.

Dermed blev Clara Tauson den femte danske vinder af en junior Grand Slam, efter at Kurt Nielsen i 1947 både vandt French Open og Wimbledon, og i 1999 vandt Kristian Pless Australian Open, og senest vandt Caroline Wozniack Wimbledon i 2006 få dage inden hun fyldte 16.

På turneringens twitter mindes desuden om, at Caroline var i finalen ved Australian Open i 2006, hvor hun tabte til Anastasia Pavlyuchenkova.

NastiaPav, som Pavlyuchenkova ofte bliver kaldt, kan faktisk blive modstanderen i Clara Tausons næste kamp, når Danmark torsdag den 7. februar kl. 16 møder Rusland ved Fed Cup Group I Europe/Africa i Zielona Gora i Polen.

Dagen efter møder Danmark hjemmeholdet Polen, hvor en sandsynlig modstander for Clara kan blive 17-årige Iga Swiatek, der sidste år vandt junior titlen ved Wimbledon.

Titlen betyder desuden, at Clara overtager 1. pladsen på ITF’s junior-rangliste efter sin franske “navnesøster” Clara Burel.

Tennisavisen har tidligere fået oplyst, at Clara som følge af sin junior-rangering er berettiget til wildcards i to $60.000 og en $25.000 turneringer, hvor der spilles om WTA-point.
Formentlig kan Grand Slam titlen også betyde, at det kan blive lidt lettere at få wildcard til lignende turneringer.

Forrige artikelLørdag 26. januar: Clara Tauson i Grand Slam finale på Rod Laver Arena
Næste artikelAustralian Open 2019: Osaka vandt fantastisk finale