EM kval-stævnerne for U14 og U16 hold blev mere lærerigt end udbytterigt for de 4 danske hold

Kval-stævnet til EM hold for de danske U14-pigerne sluttede søndag med dansk sejr i Consolation over Serbien, der i 1. runde havde tabt 0-3 til de senere vindere af stævnet, Tjekkiet og med samme cifre i Consolation mod Holland.

I 2. singlen kom Danmark bagud 0-1, da Nina Vicic i en yderst jævnbyrdig kamp tabte knebent 6-7(6), 5-7 til Iva Pantovic.
Clara Tauson sørgede for dansk udligning, da hun vandt 1. singlen sikkert 6-1, 6-1 over Natalija Senic.
Den danske 2-1 sejr blev sikret i doublen, hvor Clara sammen med Sille Larsen vandt 6-3, 7-5 over Pantovic/Senic.

På forhånd var der ikke stillet de store forventninger til holdet, da det primært gjaldt om at opnå international erfaring.
Clara Tauson vandt sikre sejre i de 2 sidste 1. singler, og i den første tabte hun knebent.

U14-drengene vandt som omtalt i 1. runde 3-0 over Bulgarien, men chancen for at gå videre til finale-stævnet forsvandt, da de i 2. runde tabte 0-3 til Rumænien, og derfor gjaldt søndagens kamp mod Ungarn 3. pladsen og æren.
Begge dele tilfaldt Ungarn, som vandt 3-0, da Peter Faita vandt over Elmer Møller 6-1, 6-4 i 2. singlen.
Holger Vitus Nødskov Rune tabte derefter 1. singlen 2-6, 5-7 til Dominik Buzonics, og Holger og Oskar Brostrøm Poulsen tabte doublen 2-6, 4-6 til Buzonics/Zsombor Velcz.

Juniorlandstræner Jens Anker Buus Andersen medgiver, at weekenden for de 4 danske hold ikke gav det store resultatmæssige udbytte, hvilket man næppe kunne forvente hos hverken U14 eller U16 drengene, hvor langt hovedparten spiller første år i aldersgruppen.

U16-pigerne var tættest på, da de i den afgørende kamp om lørdagen mod Great Britain var i vinder-position i både 1. og 2. singlen, men det blev sejr til britterne, som senere også vandt gruppen.

U16-spillerne er alle i aktion i næste uge ved ITF Grade 4 turneringen DISPUK Copenhagen Winter Cup 2016, hvor også U14-spillerne Clara Tauson og Oskar Brostrøm Poulsen får chancen for at prøve kræfter på ITF-niveau.

Forrige artikelEntryliste: Uge 7, Premier Dubai, Caroline, Serena m.fl.
Næste artikelITF Sunderland: Francati afviser breakbolde og vinder kvalfinale
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.