En barsk start umiddelbart før finanskrisen slog ikke Jesper Mikla ud, og nu fejrer han 10 års jubilæum med mange nye ideer og trofaste kunder, der altid kan få en engageret sportssnak.

At Sport House på Strandvejen i Hellerup kan fejre sit 10 års jubilæum med flyvende faner, er i virkeligheden historien om humlebien, der ikke burde kunne flyve, om igen.

Ikke længe efter, at Jesper Mikla sammen med en ven, der hurtigt opgav troen på foretagendet, havde startet sin forretning, brød finanskrisen løs og tog livet af mange lignende nye foretagender, men Sport House var allerede så indarbejdet i især badminton- og tennisverdenen, at den overlevede.

Ikke mindst, fordi Mikla aldrig taber modet, når han skal møde nye udfordringer, men i stedet spekulerer over, hvilke nye initiativer, der er nødvendige for at finde nye indtægter i stedet for dem, der er på vej ud.

Forretningen leverer rekvisitter og udstyr til de fleste sportsgrene, men er specialiseret i ketsjersport: Badminton, tennis og squash, ikke mindst fordi Jesper Miklas selv i en årrække var i den danske badmintonelite. På et tidspunkt arbejdede han i en lignende sportsforretning, så han havde forudsætninger fra både den ene og den anden side af disken, da han åbnede selv.

Badminton er vigtigst for butikken simpelthen, fordi det er en større sportsgren, så Danmark er attraktiv for leverandører. Tennis er lidt sværere, fordi det fx kan ske, at Babolat i 2012 udsender en ketsjer med en computer indbygget i håndtaget, men det har stadig ikke været muligt at få den til hertil.

Sport House har dog alt, hvad man kan skaffe, og er svær at komme uden om, fordi man lokker spillerne ved at holde fortjenesten på tennisbolde nærmest på nul, så de dukker op for at købe dem, og derefter skal de helst falde for de andre, fine tennistilbud.

Et af de tiltag, Mikla har taget for at imødegå fx, at hans leverandører er begyndt at sælge direkte til kunderne uden om butikkerne, er hjemmesiderne badmintonsiden.dk og tennissiden.dk , hvor man kan bestille alt og få gratis fragt, hvis man køber for mere end 300 kr; og hvor man hele tiden kan følge med i, hvilke nyheder der er dukket op.

Opstrengninger er butikkens speciale. Alle de fire ansatte har spillet badminton aktivt og ved, hvad man kræver af en opstrengning, og det er forståeligt, at man strenger op for størstedelen af den danske elite såvel i tennis som i badminton.
 Også her har hård konkurrence ført til nye ideer, og man kan i dag bestille en opstrengning på nettet, som man så møder op i butikken og får lavet på et kvarter.

Så kort varer det typiske besøg dog ikke, for atmosfæren er så hyggelig, at de fleste bliver mere end tre gange så længe som i Fakta, når de selv har en god historie, eller de diskuterer de aktuelle sager i badminton- eller tennisverdenen, så for tiden kan man regne ud, at et foretrukket emne er småkager!

Forrige artikelBusan Challenger: Løchte klar til hovedturnering efter gyser mod Giron
Næste artikelWTA Madrid: Caroline fortsætter uddelingen af æg.
Tennisavisen.dk
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.