Ved $100.000 challenger turneringen i Busan, Korea lykkedes det Frederik Løchte Nielsen at kvalificere sig til hovedturneringen efter en gyser mod Marcos Giron, USA.

Det var en kamp med adskillige muligheder for begge spillere. I første sæt var det Løchte der tilkæmpede sig teten, da han lavede det afgørende brud og vandt 7-5.

I andet sæt var det Marcos Giron der lavede det afgørende brud til 4-3 og sættet endte med 6-4 til amerikaneren.

Tredje sæt blev en gyser, hvor Giron virkelig pressede på. Han tilkæmpede sig i alt 5 breakbolde og det virkede som om det var et spørgsmål om tid før amerikaneren afgjorde det til sin fordel. Alligevel holdt Frederik sin serv og kom foran 6-5 og Giron skulle serve. Giron havde ikke levnet Frederik en eneste breakbold i tredje sæt, så det lignede en tiebreakafgørelse. Men Frederik fik en breakmulighed og hvad gør Marcos Giron? Han laver en dobbeltfejl. Og tredje sæt 7-5 til Frederik Løchte Nielsen.

Det var en match der på mange måder var positiv for Løchte. Han hænger i og bliver belønnet for det. Men det var også en kamp, hvor Marcos Giron viste sig som en spiller vi nok skal høre meget mere til.

I første runde af hovedturneringen skal Frederik møde en anden kvalifikationsspiller, Young Seok Kim, Korea.