Efter fem 2-sæts sejre på stribe er Clara Tauson blot en enkelt sejr fra at blive næste dansker på WTA-ranglisten

For at få sit navn på WTA-ranglisten er det ikke tilstrækkeligt, at man i en enkelt eller to turneringer vinder et par kampe, med mindre man i alt har optjent mindst 10 point – ellers må man vente, indtil man har optjent point i mindst 3 forskellige turneringer.

14-årige Clara Tauson deltager i øjeblikket for 2. gang i en $15.000 turnering, og allerede i sin debut turnering for 5 uger siden i Antalya nåede hun helt frem til semifinalen, hvorved hun optjente sine første 4 point til ranglisten.

Dette antal er netop fordoblet til 8 point, da Clara fredag også spillede sig frem til semifinalen ved Djursholm Ladies i Stockholm, hvor hun indledte med 2 sejre i kvalifikationen, da hun vandt 6-0, 6-4 over 15-årige Smilla Kjaergaard (SWE), der ligesom Clara er fra årgang 2002, og i kvalfinalen blev det 6-4, 6-3 over 18-årige Mariella Minetti (FIN).

I hovedturneringens 1. runde mødte Clara den 17-årige Anastasia Kulikova (RUS), som er velkendt i danske tennis-kredse, idet hun i både 2015 og 2016 blev suveræn vinder af den årlige Grade 4 turnering i KB, hvor hun begge år vandt stensikre 2-sæts sejre i samtlige kampe – bortset fra et enkelt sæt mod Hannah Viller Møller i kvartfinalen sidste år.

I samme turnering, som var Claras første optræden i ITF-sammenhæng, hvilket var kort efter hun var fyldt 13 år, var Clara dengang chanceløs mod den ekstremt hårdslående russer, som allerede året før, da hun var 14, rent fysisk lignede en på hendes nuværende alder på 17.

Siden sidste års møde har Clara udviklet sig i en hastigt opad-stigende kurve, og allerede sidste år præsterede hun bemærkelsesværdige resultater, bl.a. ved at blive den yngste vinder nogensinde af det danske mesterskab som 13-årig, samt med hele 5 ITF-finaler, hvor hun vandt den sidste, i debut-året.

Denne flotte entre i ITF sammenhæng er i 2017 fulgt op med endnu en titel ved Grade 4 turneringen i KB, og hun har derfor efterfølgende primært deltaget i turneringer i de højere kategorier, Grade 1 og 2, og det er blevet til et par semifinaler og en enkelt finale.
Disse resultater betød, at Clara opnåede en højeste rangering som no. 78 på ITFs junior-rangliste, hvor hun nu er no. 79.

Clara har desuden vundet guldmedalje ved European Youth Olympic Festival (EYOF) Györ, og hun fik endvidere mulighed for at deltage i juniorernes Grand Slam turnering US Open, hvor hun tabte til 16-årige Lisa Piccinetti (ITA).

Med sådanne imponerende resultater var det naturligt, at Clara også prøver kræfter i Women’s Pro Circuit, og resultaterne hidtil bekræfter da også til fulde, at hun har det fornødne niveau til at gøre sig gældende.
Dette understreges ikke mindst i de to næste kampe efter revancheopgøret mod Kulikova, idet hun i 1/8-finalen vandt 6-4, 6-1 over 4. seedede Ainhoa Atucha Gomez (ESP), der er no. 679 på WTA-ranglisten, og i fredagens kvartfinale vandt hun igen med sikre cifre 6-2, 6-3 over 8. seedede no. 880 Valeriya Yushchenko (RUS).

I semifinalen lørdag møder Clara 2. seedede no. 534 Fanny Ostlund (SWE), og hvis det bliver til endnu en sejr, vil det samtidig betyde, at Clara optjener yderligere 3 point, hvorved hun være på WTA-ranglisten ved en kommende opdatering, men ellers vil Clara blot være en enkelt sejr i hovedturneringen i en kommende turnering fra at opnå denne milepæl i en lovende tennis-karriere.

Den primære årsag til, at Clara er nået så langt i turneringen skyldes, at hun har været bund-solid i tempo duellerne og skarp i offensiven, hvilket er bakket op af en glimrende serv.

Semifinalen afvikles lørdag kl. 12 på Danderydsvägen 4 i Djursholm.

Forrige artikelWTA Finals Singapore 2017: Caroline — Garcia vandt i en thriller
Næste artikelDagens kampe lørdag 28. oktober: Favoritværdigheden skiftet fra Wozniacki til Pliskova
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.