Torsdag spillede August Holmgren sig i karrierens første ITF singlefinale, efter han i ITF Petit Camp Open, Mauritius besejrede tyske Leonhard Kehrbein 6/1 6/1.

Det var en glad sejrsherre, der trak sig tilbage fra opgøret. Efter kvartfinale i ITF i en G3 Asien, sejr i første runde i main draw i en GA i Mexico og en semifinale i en G5 i Danmark, er den 16-årige dansker i sin karrieres første ITF-singlefinale. Men selvom cifrene indikerer dansk dominans, er det ikke uden selvkritik, når August Holmgren selv sætter ord på kampen:

“Jeg spillede aggressivt og løb til nettet, hver gang jeg fik mulighed. Det fungerede. Jeg vandt første sæt 6/1 og cruisede igennem andet sæt ind til jeg førte 5/0, og han skulle serve….så begyndte problemerne. Det blev et langt parti. Jeg havde tre matchbolde, som jeg lavede uprovokerede fejl på. Sidste parti i min serv blev også langt, men jeg vandt, fordi jeg fandt tilbage i min vindende spillestil. Men i de sidste to partier lavede jeg 9 uprovokerede fejl”.

Holmgren er tilknyttet EuroElite, og med sig på Mauritius har han sin træner, Jonas Svendsen og EuroElite´s chef Dave Bandelin, en træner/coach/vejleder konstellation, der nu bærer frugt:

“Vi har arbejdet på at variere min forhånd, så min modstander aldrig får bolden på samme måde to gange i træk. Det har været yderst effektivt og har givet mig mange muligheder for at komme frem til nettet og afslutte pointet. Det er vigtigt for mig at komme helt frem, så jeg ikke behøver at gøre andet end at røre bolden for at vinde pointet”, fortæller Holmgren til Tennisavisen.

I finalen møder Holmgren sin tyske doublemakker Luis Erlenbusch, der i sin semifinale slog pakistanske Ali Mooraj 6/3 6/0.

Modstandere i singlefinalen, men makkere i double-finalen, hvor Holmgren & Erlenbusch møder kineserne Su & Mo.