Benjamin Hannestad fik en enkelt kamp i Finland mod Jonathan Mridha, som indgår i den svenske elitesatsning "GoodToGreat"

Efter sidste uges flotte turnering i Portugal, hvor 19-årige Benjamin Hannestad som Lucky Loser nåede semifinalen, er både Benjamin og Mikael Torpegaard i denne uge tilmeldt den finske $10.000 turnering Admares Open i Kaarina.

Benjamin kom som den første af danskerne i aktion mandag, hvor han i 1. runde mødte Jonathan Mridha (SWE), som efter dansk 2-0 føring i starten af kampen overtog kontrollen og med en komfortabel sejr 6-3, 6-3 sendte danskeren ud af turneringen.

Den 21-årige svensker blev i 2012 udset til at blive en af de spillere, som kunne få svenske navne tilbage på toppen af ranglisten, hvor man tidligere havde vænnet sig til, at svenske spillere i top 10 mere var reglen end undtagelsen.

I denne artikel i Aftonbladet i 2012 fortælles om denne satsning under navnet “GoodToGreat”, som de tidligere topspillere Niklas Kulti, Magnus Norman og Mikael Tilström stod bag, og hvor man udvalgte de 5 spillere, Elias og Mikael Ymer samt, Daniel Windahl, Fred Simonsson og Jonathan Mridha, der som nævnt netop har besejret Benjamin i Kaarina.

Selvom alle de nævnte er fremragende tennisspillere, er det efter Robin Söderling ikke lykkedes at få svenske spillere i top 100, hvilket blot illustrerer hvor meget det kræver at nå til tops i den benhårde konkurrence i dagens tennis.
Jonathan Mridha er no. 953 på den nyeste ATP-rangliste, hvor Benjamin endnu ikke har fået registreret de 6 point, som han optjente i sidste uge.

Foto: Sportsfotograf.com.
Foto: Sportsfotograf.com. – Mikael Torpegaard

Mikael Torpegaard spiller 3 finske turneringer

21-årige Mikael Torpegaard har benyttet sommerpausen fra college til først at deltage i et par $10.000 turneringer i USA, hvor det blev til 2 semifinaler, og senere deltog han som bekendt på det danske Davis Cup hold, der for et par uger siden besejrede Finland 3-2, da Mikael afgjorde den sidste kamp i 5. sæt i et medrivende drama, som han selv betegnede som det største øjeblik nogensinde, da matchbolden havde hoppet 2 gange, og den danske sejr var i hus.

I de næste 3 uger er Mikael tilmeldt finske turneringer, hvor ovennævnte turnering er den første i rækken.
Mikael var i modsætning til Benjamin ikke i aktion mandag, men tirsdag venter 2 kampe på den danske Davis Cup helt, der er seedet 7 i turneringen.

Kl. 12 møder han i 1. runde 20-årige (1668) Marcus Mansson (SWE), og senere møder han igen samme svensker, der i double har Flemming Peters (GER) som makker, mens Mikael spiller sammen med sin sædvanlige finske makker fra college, Herkko Pollanen, der i øvrigt blev sendt ud af turneringen i kvalfinalen i single, hvor han tabte til sin landsmand Aleksi Tuukkanen 6-3, 4-6, 4-6.

Forrige artikelITF Bad Saulgau: Karen til kvalfinale mod topspiller med wildcard
Næste artikelITF Bad Saulgau: Karen Barritza i 3 sæt mod Torro-Flor
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.