Maria-Teresa Torro-Flor, der var et par år siden var i top 50, blev for stor en opgave for Karen Barritza i kvalfinalen

Karen Barritza har som den eneste af de danske kvindelige tennisspillere – når vi ser bort fra Caroline Wozniacki – passeret det svære nåleøje, som er en rangering, der giver adgang til at deltage i ITF-turneringer, der rangerer over $10.000 kategorien, hvor Karen har vundet flere titler, senest i Båstad tidligere på året.

Karens fornemste resultat i 2016 må være 1/8-finalen ved $100.000 i Cagnes-sur-mer, hvilket indbragte 19 point til WTA-ranglisten, hvor en $10.000 titel til sammenligning giver 12 point.
Karen har desuden vist, at hun kan spille jævnbyrdige kampe mod højt rangerede spillere, hvilket sejre over flere spillere i top 400 og 3-sæts opgør mod tidligere top 100 spillere er eksempler på.

I kvalfinalen ved $25.000 turneringen Knoll Open 2016 i Bad Saulgau, betød en uheldig lodtrækning kombineret med, at arrangørerne valgte at give et wildcard til en tidligere top 50 spiller, at Karens muligheder for at komme ind i hovedturneringen blev ekstra besværlig.

Modstanderen var Maria-Teresa Torro-Flor (ESP), der så sent som i 2014 var no. 47 på WTA-ranglisten, og hendes rangering som no. 209 forud for turneringen berettiger til en seedning i hovedturneringen, og derfor kan Karen med god grund føle det som “uretfærdigt”, at hun skulle møde spanieren i kvalifikationen.

Kvalfinalen blev oven i købet spillet samme dag, som Karen netop havde vundet sin første kamp, mens Torro-Flor som oversidder kunne møde op til kampen frisk og udhvilet.
Trods disse odds lykkedes det alligevel for Karen at presse den spanske favorit ud i 3 sæt, da hun efter 2-6 i 1. sæt vandt 2. sæt 7-4 efter tiebreak.
I 3. sæt fik spanieren dog kontrol over begivenhederne, og efter 2 tim. 23 min. havde Torro-Flor vundet kampen 6-2, 6-7(4), 6-1.

Karen havde heller ikke heldet med sig efterfølgende, da der i lodtrækningen til hovedturneringen ikke blev plads som Lucky Loser.
Torro-Flor er seedet 7 i hovedturneringen, og hun møder i 1. runde no. 431 Melanie Stokke (NOR), der i kvalfinalen havde vundet over (454) Irene Burillo Escorihuela (ESP).