16-årige Ines Ibbou fra Algeriet har siden mødet mod Danmark i FED Cup haft stor succes med single-titler 2 uger i træk. Nu møder hun igen Emilie Francati i semifinale i double

Da Emilie Francati havde debut på det danske FED Cup hold skete det med maner, som det blev omtalt i Tennisavisen, FED Cup: Emilie Francati debutant med briller, da hun sammen med Mai Grage vandt doublen mod Algeriet 6-0, 6-0 mod Ines Ibbou og Amira Benaissa.

Kristi Himmelfartsdag møder Emilie igen 16-årige Ibbou i semifinalen i double ved Grade 1 turneringen 37° Torneo “Città Di Santa Croce” Mauro Sabatini, hvor Emilie sammen med Beatrice Torelli (ITA) er seedet 4 i double.
De var oversiddere i 1. runde, og derefter har de i 1/8-finalen vundet 6-3, 6-1 over Eugenia Ganga/Omelia Garavani (ARG), og i kvartfinalen vandt de 6-3, 7-5 over Daniela Vukovic (SUI)/Katarina Zavatska (UKR).

Ibbou spiller sammen med Lucie Wargnier (FRA) og de vandt ligeledes 6-3, 7-5 i kvartfinalen, hvor de mødte  Ena Babic (CRO)/Simona Waltert (SUI).

2 turnerings-sejre i træk til Ines Ibbou, som er i semifinale i single

Tennis-interesserede danskere husker formentlig, at 16-årige Ines Ibbou spillede 1. single mod Caroline Wozniacki, da Danmark mødte Algeriet i FED Cup. Ines Ibbou var beæret over at spille mod Verdens no. 5, og det lykkedes hende endda 2 gange at bryde Carolines serv, men hun tabte helt som ventet kampen 2-6, 1-6.

At der er tale om en talentfuld afrikansk spiller kunne man forvisse sig om allerede i 2013, hvor Ines Ibbou var den yngste afrikaner, som har vundet en ITF-titel, og hun overraskede det fleste, da hun i FED Cup vandt 6-3, 5-7, 6-3 over Norges 1. single Melanie Stokke.

Siden da er den unge afrikaner gået fra sejr til sejr, idet hun sidst i april vandt en Grade 3 turnering i Tiemcen, Algeriet efter overbevisende 2-sæts sejre i samtlige kampe.
Ugen efter blev det til en ny titel, da hun vandt en Grade 2 turnering i Prato, Italien.

Måske vil nogen påstå, at niveauet blandt deltagerne i de nævnte turneringer ikke er specielt imponerende, men igen i denne uge har Ines Ibbou understreget sine evner, da hun er fremme i semifinalen i Santa Croce Sull’Arno, der som nævnt er en Grade 1 turnering. Se blot sejrs-cifrene i hendes første 4 kampe i turneringen:
R64: 6-1, 6-2 mod (181) Juliana Valero (COL)
R32: 6-1, 6-0 mod 2. seedede no. 21 Wushuang Zheng (CHN)
1/8: 6-2, 6-4 mod (420) Monica Capelletti (ITA)
1/4: 7-5, 6-2 mod 5. seedede no. 27 Naiktha Bains (AUS)

I semifinalen venter 4. seedede no. 24 Anna Blinkova (RUS).

Emilie Francati, der er seedet 10 i turneringen, var oversidder i 1. runde, hvorefter hun i 2. runde tabte 1-6, 4-6 til no. 115 Karola Patricia Bejenaru (ROU), der i 1/8-finalen tabte til førnævnte Naiktha Bains.

 

 

Forrige artikelTennisbegivenhed: Mere international tennis på vej til Danmark
Næste artikelWTA Rom: Tredje rundes resultater
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.