Årets sidste kamp for Philip Hjorth og hans svenske makker Henrik Atlevi (SWE) ved Grade 4 turneringen SALK Open i Bromma blev samtidig deres sidste kamp i turneringen, da de i kvartfinalen mødte 1. seedede Gabriel Currlin (SUI)/Marvin Moeller (GER).

Philip og Henrik var uhyre tæt på at vinde 1. sæt, som de dog tabte 7-9 i tie-break. Bagud 0-5 i 2. sæt tydede alt på, at løbet var kørt, men i kraft af godt spil og god attitude fra Philip lykkedes det alligevel at spille sig tilbage i sættet, som Philip og Henrik vandt 7-2 i tie-break.
Den afgørende match tie-break blev vundet af det 1. seedede par, som dermed vandt kampen 7-6(7), 6-7(2), [10-4].

Philip var forståeligt nok skuffet efter kampen, men han kan alligevel tage noget positivt med i hans videre udvikling, så han i tilsvarende situationer i kommende turneringer selv trækker det længste strå.
I singlen mod Karl Friberg havde Philip flere muligheder, men modstanderen forstod at finde serve-esserne frem på de vigtige tidspunkter.

Marvin Moeller fik ikke meget tid til at fejre Nytår efter sejren i double, da han Nytårsdag allerede kl. 1000 spillede semifinale i single, hvor han er seedet 3. Det blev til sejr 6-4, 6-4 over (1241) Rudolfs Mednis (LAT).
Fredag spiller Marvin Moeller finale kl. 1230 mod 1. seedede (142) Kenneth Raisma (EST), som i semifinalen vandt 6-2, 6-2 over Gilbert Jaeger (SWE), som har været gennem kvalifikation.

Efter sejren i single spillede Marvin Moeller og hans makker også semifinale i double, hvor de blev besejret 6-4, 6-2 af Valdemar Holm/Tobias Lindberget (SWE), som fredag 1530 spiller finale mod 2. seedede Jonas Eriksson Ziverts/Karl Friberg (SWE).

Philip bliver i Stockholm over weekenden og træner med henblik på næste uges Grade 4 Bellevue Junior ITF turnering i Vesterås, hvor både Philip og August Holmgren er direkte i hovedturneringen, mens Peter Kampen og Sean Zachori Ellingsen er i kvalifikationen.
Hos pigerne er Sofia Nami Samavati, Olga Helmi, Ida Emilie Krause, Mathilde Tranberg og Helena Francati i kvalifikationen.
Der er yderligere et antal danske spillere tilmeldt, men de er så langt nede på alternate-listen, at de formentlig ikke kommer med i turneringen.

 

Forrige artikelWTA Brisbane: Julia Boserup spiller kvalifikation fredag
Næste artikelMubadala Tennis: Murray og Wawrinka klar til semifinaler
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.