Sejre til Kasper Elsvad, Sean Zachory Ellingsen, Emilie Hansen og Rebekka La Cour Hillingsø. William Gormsen eneste dansker, som er ude

I den kommende uge er der igen en ITF Grade 4 junior-turnering med dansk deltagelse, og flere af dem spillede lørdag, hvor 1. runde i kvalifikationen ved Oslo ITF 2015 blev indledt.

William Gormsen (billedet) er årgang 2000 og dermed 1. års U16. Han har fået et wildcard til kvalifikationen, hvor han tabte 2-6, 2-6 til 16-årige Markus Nordby (NOR), som i sidste uge vandt i Gjövik over Kasper Elsvad i 3 sæt.
Det er Williams 2. turnering på ITF niveau, hvor modstanderne ofte er U18 spillere. I starten af året var William også med i Vesterås, hvor det blev til sejr i 1. kvalrunde, inden han tabte 2-6, 3-6 i 2. runde.

Både Kasper Elsvad og Sean Zachory Ellingsen, der begge er årgang 1998, fik en god start mod norske spillere, idet Kasper vandt 6-3, 6-0 over Ludwig Boos Eek og Sean vandt 6-3, 6-3 over Michael Haakon Bergem Steckmest.
Denne start ligner til forveksling 1. runde i Gjøvik, hvor de også vandt med lignende cifre over norske modstandere.

I 2. runde bliver Kaspers modstander Oscar Hawken (NOR), der i sidste uge tabte i 1. runde til Sean, som i 2. runde møder Jose Van Hafe Perez (POR).

Både (368) August Holmgren og (694) Philip Hjorth er direkte i hovedturneringen, hvor August formentlig bliver seedet 2.

Begge danske deltagere i kvalifikationen i Girls single er sikkert videre til 2. runde med sejre over norske modstandere.
Emilie Hansen havde fået et wildcard, som hun kvitterede for med sejr over Helena Reistad 6-1, 6-4, mens (1581) Rebekka La Cour Hillingsø, som er seedet 4, vandt 6-0, 6-1 over Sangeeta Roopan.

I 2. runde skal Emilie møde Victoria Schnell Jacobsen (NOR), og Rebekka møder Emma Rosen (SWE), som har wildcard.

Olga Helmi er direkte i hovedturneringen.

Forrige artikelITF Junior Gjøvik: 2. plads til Patrick Kristensen i double
Næste artikelITF Sunrise Florida: Ørvad måtte overgive sig til amerikaner
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.