Olga Helmi er 1. seedet i Arctic ITF Open. Og det var da også først i fredagens semifinale, at hun for alvor blev presset.

Kristina Kislyak fra Rusland var tæt på at tage første sæt. De to semifinalister fulgtes ad til 6/6.  Men det var Olga, der tog tiebreaken 7-3. Og her efter var det one-way traffic. Olga vandt 7/6(3) 6/2.  I lørdagens finale hedder modstanderen Carole Monnet, en useedet fransk pige fra kvalifikationen. Hun er rangeret 2195 på ITF´s liste, og har overrasket og imponeret med sine 5 sejre i turneringen. Hun vil næppe kunne overraske Olga.

Sebastian Grundtvig var ude i en spændende semifinale mod nordmanden Johannes Abrahamsen. 14-årige Grundtvig er sin unge alder til trods avanceret fra TE til ITF-turen for at blive udfordret og udvikle sit enorme talent. Semifinalen blev et learning experience. Sebastian var i stand til at sætte den 2 år ældre nordmand under pres, og det var med de mindste marginaler, at det blev til en norsk og ikke en dansk sejr. 4/6 6/7(3).

 

Forrige artikelChallenger Champaign: 6. semifinale i træk for Løchte/Brunstrom Livestream kl. 19
Næste artikelITF Junior Mexico: Holmgren besejret af 15-årig “kæmpe”
Claus Holmen
Claus Holmen er 59 år, spiller motionisttennis, og er far til et par tennisglade knægte. Claus følger dansk tennis på nært hold – fra de laveste motionistrækker til toppen af eliten. Han rejser rundt og møder en masse tennisspillere, trænere og forældre i alle afkroge af det danske tennislandskab. For Claus rummer en hver sejr i hvilken som helst turnering lige så meget drama som en Wimbledon-finale.