Holger Rune sender 17-årige svensker ud i kvartfinalen i 2 sæt, og Olga vinder for anden uge i træk 3-sætter over norske Lilly Haseth

Alle kvartfinaler i Boys singles og begge semifinaler i Girls singles ved Grade 4 turneringen EuroElite ITF Junior Malmo Open, blev afviklet samtidig kl. 0930.
Det var dog kun semifinalerne hos pigerne, der kunne følges på livescore med App’en Tennis-Ticker.

Derfor var det ikke muligt at følge stillingen undervejs, da 13-årige Holger Vitus Nødskov Rune for 2. gang i karrieren var i en kvartfinale, hvor han – efter sejre over to svenskere og en finne – mødte endnu en svensker, 17-årige Simon Wibler, der forinden havde vundet 3 kampe med overbevisende cifre i 2 sæt.

Svenskeren spillede et udmærket 1. sæt, men det rakte ikke mod Holger, som igen spillede superflot tennis, og han vandt derved sættet 6-3.
I 2. sæt mistede svenskeren grebet om spillet, og Holger kunne i sikker stil sikre sig sejren 6-3, 6-1.

Ingen norsk revanche til Lilly Haseth mod Olga Helmi

Norges Tennisforbund har på tennis.no berettet om nogle af de norske præstationer ved turneringen, og inden fredagens kampe blev nævnt, at 15-årige Lilly Elida Haseth – efter sejr i kvartfinalen over Morgan Cross (GBR) 7-5, 6-3 – skulle møde 1. seedede Olga Helmi, som hun tabte til i 3 sæt ved SALK Open i sidste uge, og derfor mente de, at det var nordmandens tur til at vinde, så der kom balance i regnskabet, og de havde tilsyneladende allerede øjnet, at hun igen kunne opleve at stå med en pokal efter fredagens finale.

Lilly Elida Haseth Peter August Anker
Tennis.no – Lilly Elida Haseth, Peter August Anker

Olga var imidlertid ikke indstillet på, at sejre nødvendigvis går på skift, og derfor var den unge nordmand tvunget til selv at gøre sig fortjent til en pokal, hvilket hun da også gjorde et ihærdigt forsøg på, og hun fulgte Olga helt til dørs, da hun fra 2-5 i 3. sæt fik udlignet til 5-5, inden Olga kunne sikre sig endnu en 3-sæts sejr med cifrene 6-4, 1-6, 7-5.

I den anden semifinale var der mindre spænding om udfaldet, da 2. seedede 16-årige Alexandra Viktorovitch (SWE) vandt 6-2, 6-1 over 14-årige Avelina Sayfetdinova (RUS), der som tidligere omtalt besejrede Mathilde Tranberg i 1/8-finalen.

Finalen bliver derved et opgør mellem de to 16-årige top-seedede, som spiller kl. 0930 på court 5.
Tennisavisen vil være til stede og overvære finalen, som Morten Sylvest vil livestreame på Tennisavisens Facebook-side, hvis der både er Wifi, og turneringsledelsen vil acceptere det.

Begge semifinaler i Boys singles spilles også 0930

Begge semifinaler hos drengene spilles på samme tidspunkt, og Holgers modstander bliver 15-årige 8. seedede no. 444 Baptiste Anselmo (FRA), der i kvartfinalen vandt 1-6, 6-2, 6-3 over 16. seedede no. 830 Kevin Chahoud (SWE).

Det er dog ikke alle svenskerne, der er sendt ud af turneringen, idet 10. seedede no. 470 Anton Ornberg i kvartfinalen vandt 6-4, 6-4 over den 3. seedede no. 348 Peter August Anker, som nordmændene også havde håbet på, da han i 1/8-finalen havde besejret Erik Carlsten (SWE) 6-4, 6-7(6), 6-3.

I den sidste kvartfinale vandt 16-årige 6. seedede no. 440 Bastien Presuhn (GER) over 17-årige 13. seedede no. 656 Masi Sarpola (FIN).
Tennisavisens læsere husker formentlig, at tyskeren med “Isner go home” serven besejrede Holger i kvartfinalen i SALK Open, hvor han senere tabte 4-6, 3-6 i finalen til no. 124 Karl Friberg, som ikke deltager i Malmø.

Den anden semifinale bliver derved et opgør mellem Anton Ornberg og Bastien Presuhn, og begge semifinaler kan ligesom Olgas finale følges på livescore med Tennis-Ticker.

Forrige artikelITF Plantation: Johannes Ingildsen stoppet i hovedturneringen
Næste artikelWTA Sydney 2017: Johanna Konta vandt i sin fødeby
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.