Hannah Viller Møller vandt kvalfinale, mens både Sean Zachory Ellingsen og Julius Gormsen tabte i kval. 7 danskere i hovedturneringen

Forud for de sidste kval-kampe ved Grade 4 turneringen SEB Outdoor Open i Ljseveka i Sverige, fortalte Hannah Viller Møllers far, Martin, at han var med i Sverige, men han blev nødt til at rejse hjem efter kval-finalen, da arbejdet kalder.

Selvom om Hannah, der var oversidder i 1. runde af kvalen, havde vundet overbevisende 6-0, 6-1 i 2. runde over Jessica Mridha (SWE), var Martin dog ikke sikker på, at hun også ville vinde kval-finalen mod (1965) Ena Ovcina (SWE), da han havde set hende spille forinden.

Det afskrækkede dog ikke Hannah, som efterfølgende vandt kval-finalen 6-3, 6-4, og dermed er hun klar til hovedturneringen, og hun rejser derfor ikke med sin far hjem.

I Boys single var der 2 danskere i aktion, og det blev i begge tilfælde til nederlag i 2. runde af kvalen, hvor begge var oversiddere i 1. runde.
Sean Zachory Ellingsen tabte 1-6, 3-6 til Ludvig Hallgren (SWE) og Julius Gormsen tabte 3-6, 3-6 til Kenzo Koistila Larsson (SWE).

7 danskere i hovedturnering, som starter tirsdag

Hannah Viller Møller bliver dog ikke efterladt helt alene i Ljuseveka, hvor 6 andre danske spillere er direkte i hovedturneringen, og desuden er KB-træner Rune Thomsen dukket op for at støtte spillerne – og desuden sørger han formentlig også for at informere Tennisavisen om spillernes præstationer.

I Girls single deltager foruden Hannah også Olga Helmi og Rebekka La Cour Hillingsø, der er seedet henholdsvis 3 og 5.
Hannah møder i 1. runde (967) Siri Victorsson (SWE).
Olgas modstander er (1818) Theresa Ekdahl (SWE), som har wildcard.
Rebekka møder (1276) Ida Ferding.

I Boys single er Philip Hjorth som no. 609 på ranglisten seedet 8, og derudover deltager Patrick Kristensen, Kasper Elsvad og Nikolaj Katic.

Patrick har mindst grund til at være tilfreds med sin lodtrækning, idet han i 1. runde møder 1. seedede (305) Karl Friberg (SWE).
Kasper møder (1482) Axel Fries (SWE).
Philips modstander er Johan Garpered (SWE), som har fået wildcard.

Nikolaj møder Ludvig Hallgren (SWE), der som nævnt sendte Julius Gormsen ud i kvalen, men den kamp spilles ikke tirsdag som alle førnævnte.

Forrige artikelITF Junior Milan: Emilie Francati nøjes med en enkelt single og double i French Open optakt
Næste artikelWTA Strasbourg: Første runde resultater
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.