Federico Ricci fra Jarkko Nieminen Tennis Academy har fremsendt en fyldig rapport om August Holmgrens og academiets øvrige spilleres indsats

Tennisavisen er blevet forvænt med at modtage brugbare omtaler, når danske spillere deltager i turneringer under rejser med Euroelite Tennis, hvor især August Holmgren ofte har deltaget.
I de seneste turneringer har han dog rejst sammen med Jarkko Nieminen Tennis Academy (JNTA), som Dave Bandelin har været med til at formidle kontakten til, og August deltager i denne uge i den spanske Grade 2 turnering X ITF Junior GRIP2 Tennis Academy Benicarlo og i næste uge gælder det endnu en Grade 2 turnering i Villena (Alicante).

Tennisavisens høflige forespørgsel til Federico Ricci fra JNTA om at fremsende lidt omtale fra turneringen om Augusts og såmænd også de øvrige JNTA-deltageres præstationer blev mødt med stor imødekommenhed, og derfor vil denne omtale også omfatte andre end den enlige danske deltager.

Ricci fortæller, at starten på Augusts uge var OK. Der er dog stadig en del at arbejde med ved hans bevægelser, især når han skal forsvare sig eller tvinges til at neutralisere dybe bolde, samt at vælge det rette tidspunkt til at angribe og hvordan.

August mødte i 1/8-finalen Rafael Izquierdo Luque (ESP), som i 1. runde havde vundet over 5. seedede (65) Tiago Cacao (POR) 7-6(3), 1-6, 6-2, og han vandt også over August med cifrene 6-4, 6-0.
Spanieren var netop god til at holde dybde i boldene, som er hard court bolde US Open Wilson Extra Duty, som opfører sig en smule mærkeligt på grus, da de går meget døde efter 1. set, men på den anden side er “very hard to hit fly a bit too much”, fortæller Ricci.

Ricci håber, at betingelserne i næste uge bedre passer til August. I denne uge var godt fodarbejde og god timing og kontrol essentielle under disse betingelser.
August var også med i double, hvor han sammen med Luca Keist (SUI) tabte 2-6, 2-6 til Jan Pallares Monreal/Alberg Roglan (ESP), som derefter har spillet sig frem til semifinalen, hvor de møder Patrick Kaukovalta/Aaro Pollanen (FIN), som begge er team-kammerat til August på JNTA.

No. 118 Patrick Kaukovalta havde som tidligere omtalt i 1. runde vundet over 1. seedede (39) Ryan James Storrie (GBR), som ifølge Ricci blev blæst ud af banen med en power, som han ikke kunne håndtere.
I 1/8-finalen blev finnen dog besejret 7-6(4), 6-1 af (89) Javier Barranco Cosano (ESP).

Ricci fortalte desuden, at svenske Filip Malbasic, der er videre fra kvalifikationen og overraskende vandt over 2. seedede (40) Eduard Guell Bartrina (ESP) 6-4, 6-7(3), 7-5, havde en hård fight, som ikke var nogen nydelig kamp, hvor spanieren havde krampe i det meste af kroppen, og svenskeren havde marginalerne i 3. sæt.

I kvartfinalen møder svenskeren Rafael Izquierdo Luque (ESP), der som nævnt herover sendte August ud i 1. runde.
Resultatet af kampen er netop rullet ind på Resultina-app’en, og svenskeren vandt minsandten endnu en sejr 6-2, 7-5, og han møder i semifinalen 2. seedede (47) Nicola Kuhn (GER).

Malbasic er ikke en del af JNTA, hvor der er 3 finske deltagere. Udover Patrick Kaukovalta og Aaro Pollanen er det Emil Ruusuvuori, som dog måtte melde afbud til turneringen og tage hjem igen på grund af influenza.
Desuden er Anastasia Kulikova (RUS) og Georgii Kravchenko (UKR), der begge er årgang 2000, sammen med JNTA.

Kravchenko var på grund af sin unge alder (15 år) ikke med i denne uge som følge af ITFs regler om et begrænset antal turneringer.
Til gengæld havde han klaret sig godt i sidste uges Grade 2 turnering i Vinaros, Spanien, hvor han klarede sig igennem kvalifikationen, men blev slået i 1. runde af no. 68 Ewan Moore (GBR), som for 3 uger siden vandt i 1. runde over August Holmgren ved Grade 1 i Umag, Kroatien.

16-årige Anastasia Kulikova er velkendt i Danmark, idet hun de seneste 2 år har vundet Grade 4 turneringen i København.
Ricci betegner hende som en meget ung spiller, der hovedsagelig forsøger at finde ud af (get her thoughts together), hvordan der skal spilles på grus.
Hun har et stort spil men har endnu ikke forstået, at tålmodighed og bevægelse er nødvendigt på udendørs grus sammenlignet med indendørs hard court.
Der er masser af nødvendigt arbejde at gøre, og den stædige russiske mentalitet er ikke let at bryde, som Ricco udtrykker det (lots of work needed and the Russian stubborn mentally isn’t easy to break!).
Kulikova blev i 1. runde besejret af den 15-årige no. 193 Francesca Jones (GBR), som derefter i 1/8-finalen tabte 4-6, 6-7(5) til 5. seedede, 17-årige no. 74 Lara Salden (BEL).

De spillere, som blev slået tidligt ud, fik mulighed for at deltage i en nærliggende “prize money tournament”, hvor niveauet er meget højt.
Derfor startede Ricco kl. 07 med at træne med en af pigerne (som spiller først), og derefter drengene.
Om aftenen blev førnævnte turnering afviklet, og derefter tilbage til hotellet kl. 23 – efter en 16 timer arbejdsdag.
Derfor ekstra imponerende og prisværdigt, at Ricco fandt tid og overskud til at sende denne rapport til Tennisavisen, som ser frem til et fortsat godt samarbejde med JNTA, hvilket forhåbentlig kan være til glæde for vore læsere.

Ricco har forsøgt at fremsende billeder, hvor August var i aktion, men en elendig WiFi forbindelse forpurrede dette.
I stedet genanvendes ovenstående billede, som både pryder Augusts egen hjemmeside og blev benyttet i det portræt, som Tennisavisen bragte forleden.

Portræt: August Holmgren drømmer om en stor karriere

 

Forrige artikelATP Challenger Raanana: Følg Løchte på livestream klokken 14:00
Næste artikelATP Challenger Raanana: Løchte/Brunstrom semifinale på Livestream fredag
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.