Igår blev en af de fornemste Tennis priser uddelt under fornemme rammer i FN Byen i København. Den blev uddelt til vores bedste herrespiller lige, Frederik Løchte Nielsen.

ITF Commitment award tildeles til en spiller der har optrådt i Davis Cup mindst 20 gange på højeste niveau (Højeste niveau defineres som World Group og Europa/Afrika Gruppe 1 og 2) eller 50 gange i alt.

Frederik Løchte Nielsen har netop i år rundet 20 optrædener på højeste niveau. Selvom det ikke har nogen betydning for modtagelsen så har Løchte i alt spille 30 Davis Cup kampe.

HKH Kronprins Frederik uddelte prisen til Frederik Løchte Nielsen. HKH er nemlig protektor for Dansk Tennis Forbund.

Bagefter prisen fortalte Frederik Løchte Nielsen at det ikke var prisen i sig selv der betød noget. Det var anerkendelsen for de mange kampe på Davis Cup niveau der betød noget.

Løchte blev også spurgt om han lagde sin kalender efter Danmarks Davis Cup. Der kom et klart og bekræftende ja på det spørgsmål.

Og det er måske det der gør det til en meget velfortjent pris. Han er der når han skal bruges. Han er virkelig Holdets mand.

Tillykke til Frederik herfra!

Forrige artikelIPTL: Legestue for tennissportens overklasse
Næste artikelITF’s Commitment Award i FN Byen: HKH Kronprinsen hyldede Frederik Løchte Nielsen
Ralph Elm Hansen
Ralph Elm Hansen er inkarneret tennisnørd og har mange års erfaring som tennisskribent. Han har tidligere drevet et af Danmarks mest seriøse tennissites, Tenaro, og har været med i redaktionen på Tennissporten.dk.