I denne omtale WTA-ranglisten: Karen topper, Emilie buldrer frem, Caroline stagnerer blev antydet, at Karen Barbat har større chance for at få kvalificeret modstand, når hun deltager i turneringer, der er rangeret over $10.000, som hun tidligere primært deltog i.

I denne uge deltager Karen i $25.000 turneringen Aegon GB Pro-Series i Bath i Sydengland.
Karens rangering som no. 470 betyder, at hun var 3 pladser fra at gå direkte i hovedturneringen, og derfor skal hun vinde 2 kvalkampe for at gå videre.

Som det også blev antydet, kan der enkelte gange være “nemme” kampe i kvalifikationen, hvilket mandagens kamp 1. kval-runde må være et eksempel på, med mindre Karen har spillet eventyrlig godt.

Hendes modstander 16-årige Ellie-Rose Griffiths (GBR) kunne intet stille op i kampen, som Karen vandt med de ulimative cifre 6-0, 6-0 i løbet af 58 minutter, hvor Karen vandt 50 af kampens i alt 69 point.

I kvalfinalen møder 3. seedede Karen den 24-årige 9. seedede (868) Kristina N. Smith (USA), som vandt 6-3, 6-1 over (1260) Sabrina Bamburac (GBR).

Karen er på den nye rangliste gået 2 pladser tilbage og er no. 472.
Emilie Francati optræder omsider officielt på ranglisten, hvor hun er no. 846 med 15 point for 3 turneringer, og hun vil i næste uge avancere yderligere, når 2 point fra kvartfinalen i Oslo medregnes.

Forrige artikelDTF: Besynderligt bestyrelsesmøde i Dansk Tennis Forbund
Næste artikelNyt DTF e-magasin er nu online
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.