Christian Sigsgaard og August Holmgren har for alvor fundet melodien sammen i double. Gentofte coach Philip Ørnø er trods beskedne resultater stolt af fighter-indstilling i single

I de seneste 2 uger har Gentofte-træner Philip Ørnø været med klubbens Davis Cup spillere August Holmgren og Christian Sigsgaard (Sigs) i Frankrig, hvor de i sidste uge vandt double-titlen ved M25 Toulouse-Balma, hvor de var seedet 4.

På vej mod finalen vandt Gentofte-parret 6-3, 6-2 i både 1/8-finalen og i kvartfinalen, og i begge tilfælde mod franske par, som havde wildcard til turneringen, hvorefter finalepladsen blev sikret på walkover, da 1. seedede Goncalo Oliveira (POR) og Khumoyun Sultanov (UZB) trak sig inden semifinalen.

I finalen mødte danskerne det franske par Adan Freire Da Silva og Loann Massard, der ligeledes havde wildcard, og selvom de på deres vej til finalen havde vundet overbevisende sejre 6-4, 6-1 i kvartfinalen og 6-4, 6-2 i semifinalen, kunne de ikke forhindre en steensikker dansk sejr 6-1, 6-2.

Til gengæld havde de to danskere ikke samme resultatmæssige succes i single, hvor 4. seedede August allerede i 1. runde forlod turneringen efter nederlag 3-6, 4-6 mod no. 569 Arthur Reymond (FRA).

Sigs vandt i 1. runde 6-3, 7-6(3) over 21-årige Max Cunat (FRA), der var videre fra kvalifikationen, men i 1/8-finalen blev Sigs sendt ud mod 5. seedede no. 451 Goncalo Oliveira (POR), der vandt 6-3, 6-3.
Portugiseren havde ugen forinden vundet en M25 titel i Portimao i Portugal, hvor han i kvartfinalen havde vundet knebent 6-7(5), 7-6(5), 6-3 over August.

Denne uges M25 Saint Dizier blev næsten en tro kopi, idet August igen måtte forlade turneringen i single efter 1. runde, hvor no. 681 Tim Handel (GER) vandt 7-6(7), 6-3 over August, der er no. 482 og dermed ca. 200 pladser højere rangeret.

Sigs fik en bedre start på turneringen, da han i 1. runde vandt 7-6(5), 6-4 over 5. seedede no. 509 Tristan Lamasine (FRA), der ugen før var i semifinalen i Toulouse-Balma, men ligesom ugen før blev Sigs stoppet i 1/8-finalen, hvor no. 844 Florian Broska (GER) vandt 7-6(7), 6-3.

I doublen mødte danskerne i denne uge hverken wildcard spillere eller fik walkovers, da de i 1. runde mødte det 4. seedede par Paphael Calzi (LUX) og Khumoyun Sultanov (UZB), som ikke voldte problemer, da August og Sigs vandt 6-1, 6-4, og i kvartfinalen blev det britiske par Sean Hodkin og Tiran Sanghera besejret med præcis de samme cifre.

I semifinalen blev det til endnu en komfortabel sejr 6-4, 6-2 over 1. seedede Arthur Bouquier (FRA) og Alexander Donski (BUL), og i selve finalen fredag vandt det 4. seedede danske par igen en komfortabel sejr, da de vandt 6-2, 6-3 over David Jorda Sanchis (ESP) og Rigele Te (CHN).

Philip Ørnø havde stor ros til det danske par, der både har forbedret serv og returneringer i løbet af seneste kampe, og han fremhævede desuden deres gode spilforståelse.
De viste mod bag deres netspil, og Philip fandt det fedt at se “sammenkoblingen af Sigs’ ekvilibrisme og A’s disciplin” (A er et ofte benytte kælenavn for August).

Angående single havde Philip disse betragtninger:
I forhold til single har Sigs været ret stabil i sine kampe og arbejder på at være mere aggressiv i kampene. Mere netspil og mere tryk fra baglinjen. Det er lykkedes godt, omend det fortsat er svært at opretholde niveauet igennem en hel turnering.

A har haft et lille dyk i sine præstationer, men er nu tilbage på sporet og klar til flere udfordringer. Resultaterne kan de ikke kontrollere, men de bliver i det og fighter uge efter uge og det er vi i GTK stolte over!

Forrige artikelBJKC: Tilmelding til W80 Zaragoza skaber forvirring om Clara Tausons deltagelse i Billie Jean King Cup
Næste artikelTurneringer uge 14: Casper Ruud er eneste ATP top 10 i aktion ved starten af grussæsonen