Da Holger Vitus Nødskov Rune som 15-årig vandt DM inde, fremgik af Tennisavisen at den hidtil yngste DM vinder var Peter Bastiansen som 18-årige, men Kurt Nielsen vandt DM inde som 16-årig

Et godt princip for enhver skribent er at kontrollere rigtigheden af de informationer, der bringes til torvs, hvilket også gælder på Tennisavisen.

Alligevel kan det hænde, at der sker smuttere, når en oplysning fra troværdige kilder misforstås eller ikke bliver kontrolleret tilstrækkeligt.

Et eksempel herpå var oplysningen om, at 15-årige Holger Vitus Nødskov overtog rekorden som den hidtil yngste DM vinder fra Peter Bastiansen, der i 1980 vandt DM ude få måneder efter sin 18-års fødselsdag.

DM Inde: Holger yngste vinder nogensinde. Hannah vinder sin 3. DM-titel

Forud for finalen ved DM ude 2018, hvor Holger første gang havde chancen for at vinde som 15-årig, blev det fra en pålidelig kilde – slægtning – tæt på Peter Bastiansen fortalt, at Peter få måneder efter sin 18-års fødselsdag overtog rekorden fra Kurt Nielsen.

Peter Bastiansen
Foto: Sportsfotograf.com. – Peter Bastiansen, yngste vinder af DM ude som 18-årig

Peter Bastiansen har dog fortsat rekorden som den yngste vinder af DM ude, men et kontrolopslag på Dansk Tennis Forbunds oversigt over mestre gennem tiderne, afslører at Kurt Nielsen, der blev født 19. november 1930, vandt DM inde i 1947, hvor han således var 16 år.

97q/32/huty/7819/28
This content is subject to copyright. Kurt Nielsen sammen med Ken Rosewall ved Wimbledon 1955

Dermed overtog Holger en 72 år gammel rekord, hvis varighed kun kan overgås, hvis Holger stadig har rekorden i 2091, hvor han fylder 88.

Forrige artikelWTA Charleston 2019: Wozniacki fik fin start på grussæsonen
Næste artikelWTA Charleston 2019: Wozniacki videre efter sejtrækker
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.