Sensationen var stor, da Give vandt guldet ved holdmesterskaberne for herrer denne sommer. Ambitionen for den kommende udendørssæson er den samme, selvom holdet aktuelt er splittet i atomer.

En søndag i sensommeren. Stedet er Hellerup. De normale travere, HIK, Gentofte og KB er her. De er så fast inventar ved et slutspil for hold som flæskesteg eller and er det juleaften. Give TK´s blotte tilstedeværelse svarer vel til at servere koldskål i stedet for Risalamande juleaften.

Med en god kombination af kompetente spillere indsamlet fra Aarhus krydret med et par dygtige tyskere drog Give til København og sejrede. Det første guld udendørs til et jysk hold i mange år. Af gode grunde har Give ikke selv et spillermateriale, der kan hamle op med de klubber, der traditionelt set afgør mesterskabet indbyrdes. Derfor er det logik, at man har måtte hente spillere ind udefra. Andreas Bjerrehus, Anders Grinderslev og tre tyskere var grundstammen på holdet, der sikrede guldet. Et dygtigt hold. Men på ingen måde et, der var selvskrevet til at triumfere. Lige præcis det er nøglen, når sportschef Lars Baes sammensætter sit hold i Give.

– Det nemmeste vil være at købe spillere, der kan vinde guld. Det kan alle gøre, og i historien har mange gjort det. Men det er ikke fedt. Jeg forsøger at sammensætte et hold, der har nogenlunde niveau med det de andre klubber har af materiale. Dermed er det afgørende, hvilken indsats man leverer på dagen. Vi kan gøre forskellen, hvis vi vil det mere end de andre. Det var, hvad der fik os til at gå hele vejen i København, da vi vandt guld, forklarer Lars Baes.

I øjeblikket er tennissatsningen i Give på pause. Mange undrede sig måske over, at flere af spillerne forud for indendørssæsonen skiftede til andre klubber. For Lars Baes helt naturligt, da Give er en sæsonklub, der kun lever i sommersæsonen. Han følger naturligvis spillerne og er i kontakt med dem. Alt sammen med det formål at holde gryden i kog, så Give i næste sæson igen kan hamle op med holdene fra hovedstadsområdet.

Opgør med en trist tennistradition

Boldbørn, siddetribune, scoreboards, fadøl og grill. Alle elementer har de senere sæsoner været fast inventar, når Give TK har spillet på hjemmebane. For Lars Baes har på egen krop oplevet, hvordan det ikke handler om, hvilken division man spiller. Det handler om, hvilken ramme man gør det i.

– Jeg skulle altid tone ned, når en kæreste forventede det helt vilde setup, fordi jeg spillede 1.division. I Danmark er det sjældent mere end to mand på en bane og måske et par venner og familie. Det er hele indkapslingen af, hvad jeg og de andre i Give gerne vil gøre op med. Det skal være en oplevelse at komme ud og se tennis. Selv for dem, der ikke aner, hvad tennis er, men bare gerne vil mærke stemningen, fortæller Lars Baes.

Den stemning er de senere sæsoner blevet markant bedre. Rygtet om den gode oplevelse har spredt sig i lokalområdet, hvor det at ”gå til tennis” er blevet en ting. Derfor har Give TK også vundet DM-guld i antallet af tilskuere. Lars Baes håber DM-guldet i denne sommer vil gøre, at endnu flere næste år vil booke tid i kalenderen til næste års kampe i Give.

Alt for slappe krav fra forbundet

Lars Baes er en mand med ambitioner og målsætninger. Men han er også jyde. Så der går et godt stykke ind i vores timelange snak, før jeg for alvor begynder at fornemme, at han på ingen måde er tilfreds. Nok er hans mandskab blevet dansk mester. Det handler for tennismanden fra Give om meget mere end det. Det handler om at udvikle og sætte standarder. Standarder der aktuelt er alt for dårlige.

– Ofte virker det som om, at en holdkamp bare skal være færdig. Vi spiller alle fire singler på fire baner, så er vi hurtigt færdige. Hvorfor? Stod det til mig, så skulle reglerne foreskrive, at der kun måtte spilles på to baner. Det giver bedre mulighed for at følge med, både for spillere og tilskuere. Derudover skal kampene i Elitedivisionen spilles en anden dag end alle andre holdkampe. For det er alle de andre rækkers spillere, der er potentielle hjælpere og tilskuere til kampene i landets bedste række, lyder opfordringen fra Lars Baes.

Desuden så han gerne, at der var dommere på alle kampe i landets bedste række. For det er bare endnu en ting, der kan være med til at profilere Elitedivisionen som andet end blot en hyggeturnering.

Hyggeturnering eller stor satsning. Give TK og Lars Baes er gået i vinterhi. Det betyder dog ikke, at sportschefen er stoppet med at tænke tanker om næste sæson. Det gør han.

– Jeg regner med, at vi vil have mange af de samme spillere på holdet. Men jeg ved det ikke. Derudover er jeg altid på udkig efter nye spillere, der kunne passe ind. For det skal være sådan nogle, hvor det betyder noget for dem, når de trækker Give-trøjen over hovedet. At de bliver tændt af den måde, vi går til tingene på. De bliver alle betalt for at være med, men de skal ikke komme her bare for at hæve checken, så passer man ikke ind hos os, lyder det fra Lars Baes.

Han fortæller at historien om den gode kulisse og klub er rygtet til Tyskland, hvor de tre eksisterende Give-spillere er blevet forespurgt på muligheden for, at blive en del af den danske klub. Indtil videre ser Lars Baes dog tre tyskere som et fint niveau, kombineret med et højt niveau af spillere fra de vestdanske klubber.