French Open, sæsonfinale og verdens bedste junior. Det kunne være fristende lige at puste ud og nyde livet. Det gør den danske tennisprofil på ingen måde.

Top-20 i verden om tre år

Så klart er målet for Holger Rune, der fra næste sæson udelukkende fokuserer på at få et gennembrud i de voksnes rækker. Det i en alder af 16 år.

Hvorfor?

Fordi han med sejren i French Open i år samt sæsonfinalen et par måneder senere har understreget, at han er bedre end de fleste. Ja faktisk dem alle. Han slutter 2019 som verdens bedste juniorspiller. Et optimalt tidspunkt at hoppe videre til næste kapitel i arbejdet med at blive verdens bedste tennisspiller.

Skribenten til denne artikel har ved flere lejligheder haft fornøjelsen af at tale med Aneke Rune, Holgers mor. En mor der rejser med, støtter og planlægger knægtens tennissatsning. Her er det tydeligt, at der konstant er en opmærksomhed på at støtte positivt, men også på at udfordre på niveau. For på den måde at holde Holger til ilden. Ikke at det ikke sker af sig selv.

Det er dog vigtigt, når man spørger mor Aneke, at Holger bliver udfordret. Det koster nederlag, også den tunge slags. Når det sker hiver hun eksempler frem med spillere Holger kender. Spillere der er lykkedes med at gå gennem den samme slags nederlag for efterfølgende at opnå succes. Det er den slags positiv-pace, man kan mærke give Holger Rune mod på at tage det store skridt ind i de voksnes rækker. Ikke bare for at være med, men for at vinde.

Det gav Holger Rune forleden udtryk for i et interview med dagbladet Politiken. Her brugte han den direkte sammenligning med andre spillere i forhold til, hvordan han selv ser et svært arbejde realiserbart.

– Jeg har en målsætning om at være med på ranglistens top-20 om tre år. Canadieren Felix Auger-Aliassime inspirerer mig, for han har gjort det, jeg gerne vil gøre. Han kan lide at spille tæt på baglinjen, ligesom jeg kan, fortæller Holger Rune.

På den måde afmonterer den unge dansker en lang række af de svævende ting der kan være forbundet med et stort skifte. Alt er nyt, større og ukendt. Han hiver fat i en ting, der helt konkret er et mål. Noget der ikke er så langt fra det, han selv er en del af. En spiller, der for kort tid siden stod der, hvor Holger aktuelt er.

Respekt for opgaven

Ydmyghed, respekt og hårdt arbejde gør det naturligvis ikke alene. Holger Rune er fuldt ud klar over, at der til næste sæson venter ham en opgave, hvor modstanderne i mange tilfælde vil have flere kort på hånden end han selv har. Af den ene årsag, at de har stået i situationerne mange flere gange end deres unge danske modstander.

– Det bliver en spændende fase, hvor modstanderne er stærkere både fysisk og mentalt. Til gengæld er en del af dem tennismæssigt måske lidt dårligere, og de holder sig derfor til det enkle, som de ved fungerer, siger Holger Rune til Politiken.

Holger Rune understreger, at nederlag i hyppigere frekvens end normalt, vil være en del af skiftet til de voksnes rækker. Det er noget, han har erfaring med fra de mange skift i juniorårgange han har oplevet. Skifter der dog på ingen måde kan sammenlignes med det største af dem alle. Det fra junior til senior.

På rette kurs

Spørger man Michael Tauson, tennisekspert på TV2 og også tilknyttet Holgers klub HIK, så var der under sæsonfinalen for juniorer i Kina tydelige tegn på, hvilken udvikling danskeren er inde i.

– Det var en rigtig stor præstation af Holger. Han er blevet meget bedre fysisk og er blevet stærkere mentalt også. Det er det, vi ser lige nu. Det er en rigtig, rigtig stor skalp for Holger at vinde sæsonfinalen i Kina og slutte året som verdens bedste junior, forklarede Michael Tauson til TV2 Sport.

Selvom det først er efter nytår Holger Rune dedikerer sig fuldt ud til tennis på seniorniveau, så venter en opgave på det niveau allerede senere i november måned. Fordi han lykkedes med at blive verdens bedste junior i drengesingle, så fik danskeren en helt særlig invitation. En tur til London, hvor han skal være en del af sæsonfinalen på ATP-touren.

Ikke nok med han kan få lov at se alle de store stjerner tæt på og dermed tage erfaring med hjem. Han skal også spille med dem. Holger Rune er nemlig træningsmakker, hvilket betyder Novak Djokovic, Rafael Nadal, Roger Federer og de andre store stjerner kan booke 16-årige Holger fra Hellerup.

Holger har tidligere slået et par bolde med Novak Djokovic i Monte-Carlo, men mon ikke ugen i London vil slå alle tidligere oplevelser. Og hvem ved, om det danske supertalent så selv står ved sæsonfinalen om tre år.