Caroline Wozniacki fungerer som rollemodel, der kan inspirere anbragte børn til at sætte sig mål i hverdagen

Caroline Wozniacki har de seneste 4 år i samarbejde med hendes danske sponsor e-Boks og den danske hjælpeorganisation Børnehjælpsdagen gennemført et arrangement for børn, der er anbragt i private plejefamilier eller på døgninstitution , hvilket tidligere er omtalt i Tennisavisen i både 2016 og 2018.

Anbragte børn i hovedrolle da Caroline Wozniacki gæstede Danmark

Da arrangementet blev gennemført for 5. gang tirsdag den 26. november var Tennisavisen igen på pletten sammen med journalister og fotografer fra en række medier, som ikke til dagligt har tennis højst på dagsordenen, heriblandt Se & Hør, Billed Bladet og Her & Nu.

Sylvia Emilia Blazejowski
Foto: Tennisavisen

Arrangementet blev ligesom de tidligere år gennemført i KB’s tennishal, hvor de 24 deltagende børn tjekkede ind kl. 0930, hvorefter de tilbragte de næste 4 timer i selskab med Caroline Wozniacki og hjælpetrænere, heriblandt brormand Patrik Wozniacki.

Tennisavisen og den øvrige presse fik dog kun lov til at være til stede i selve tennishallen ca. 20 minutter for at tage billeder fra kl. 1045.
Forinden blev pressen orienteret om arrangementets formål, som også er omtalt i den udsendte presse-invitation, hvor det påpeges at mange anbragte børn ikke har haft en god start på livet.

Ofte bevirker det, at de heller ikke har sunde og aktive vaner med hjemmefra, og derfor er det vigtig at inspirere børnene til mere bevægelse i hverdagen.
Børnehjælpsdagens direktør Ina Thorndal er citeret for disse betragtninger i presse-invitationen:
I Børnehjælpsdagen arbejder vi strategisk med at styrke de sociale og personlige kompetencer hos anbragte børn og unge, så de blandt andet får øget livsmestring og trivsel . Fra forskningen ved vi, at det at sætte sig mål – og opnå disse – er med til at øge netop trivslen. Når man oplever at kunne mestre og lykkes med noget , så får man blandt andet mere ’empowerment’ og selvtillid . Vi er rigtig glade og taknemmelige for, at Caroline og e – Boks i år vil være med til at sætte fokus på, hvorda n præstationer og målsætninger kan s kabe stor værdi for ”vores” børn – samtidig med, at vi markerer et flot 5 – års jubilæum på tennisbanen”.

Caroline Wozniacki
Kim Agersten kim@agersten.dk 40334376

Da fotograferne blev sluppet løs, stillede både Caroline og børnene op til et gruppe-billede, og entusiasmen var stor hos både børnene og fotograferne.

Caroline Wozniacki
Foto: Tennisavisen

Efter gruppebillederne fik to af børnene mulighed for at spille med Caroline, og brormand Patrik Wozniacki fungerede som hjælper, der satte spillet i gang igen, når Caroline blev “udspillet”, eller bolden af andre årsager var ude af spillet.

15-årige Sebastian, der bor hos en plejefamilie i Dragør og deltog for første gang, er netop startet med at spille i Dragør Tennisklub, og han havde set frem til at møde en så “nice” personlighed som Caroline, som Sebastians mormor var meget stor fan af og altid havde snakket om.

Caroline Wozniacki
Kim Agersten kim@agersten.dk 40334376 – Sebastian, Caroline, Jasmin og Patrik

13-årige Jasmin bor hos en plejefamilie i Høng, og hun deltog for 3. år i træk, og netop mødet med Caroline var årsagen til, at hun nu spiller tennis et par timer om ugen i Gørlev Tennisklub.
Hun synes tennis er sjovt, og hun har både lært teknik og har fået gode kammerater blandt både piger og drenge. Hendes primære mål er at spille mest muligt.
Der var sommerfugle i maven inden mødet med Caroline, som Jasmin betegner som både “sej og cool” på grund af det, som hun har opnået, og Jasmin tilføjede: “Gid det var mig”.

Caroline Wozniacki
Foto: Tennisavisen – Caroline Wozniacki spiller med Sebastian og Jasmin.

Caroline havde set frem til at kunne inspirere børnene, hvilket hun satte disse ord på forinden:
Det er femte år i træk, at jeg mødes med børnene, og det er en dag, jeg hvert år ser frem til. Jeg synes, børnene er mega seje og modige, at de tør møde op og kaste sig ud i en sportsgren, som de måske ikke før har prøvet. Udover at vi hygger os og har det sjovt sammen, så håber jeg også, at jeg kan være med til at vise, at det er vigtigt i livet at turde tage springet, at tage det første skridt i en retning og sætte sig nogle delmål. Og så huske at nyde de små sejre undervejs, som jeg selv i min tenniskarriere har gjort

Caroline Wozniacki
Kim Agersten kim@agersten.dk 40334376

Også Carolines danske sponsor e-Boks havde set frem til arrangementet, hvilket e-Boks’ kommunikationsdirektør Susanne Søndahl Wollf satte disse ord på i presse-invitationen:
Vi er glade for, at vi for femte år i træk kan bringe Caroline og børnene sammen om tennis og forhåbentligt give bø rnene en hel s ærlig oplevelse. Flere af børnene er kommet igen og flere er endda startet på at spille tennis. Det er så skønt at følge denne udvikling hos børnene , og vi håber, at arrangementet kan bidrage til endnu mere motivation hos det enkelte barn“.

Arrangørerne havde allieret sig med Kim Agersten, der bidrog med flere af billederne.

Caroline Wozniacki
Kim Agersten kim@agersten.dk 40334376

Blandt de fremmødte var også Tennisredaktør hos TV2 Sport, Henrik Jensen og Camilla Nørgaard, som senere havde lejlighed til en snak med Caroline Wozniacki.
TV2 har et indslag herom i Sportsnyhederne tirsdag kl. 2212.