Caroline Wozniackis lodtrækning var "Knapp" så god som man kunne ønske, men dog gode muligheder frem mod kvartfinalen, hvor Williams-søstrene og Azarenka kæmper om pladsen

Indledningen henviser til 5. seedede Caroline Wozniackis første modstander ved Grand Slam turneringen French Open, hvor hun i 1. runde møder (48) Karin Knapp (ITA), som i denne uge klarer sig glimrende i Nürnberg, hvor hun fredag eftermiddag spiller semifinale mod (100) Lara Arruabarrena (ESP).

Karin Knapp havde i sidste uge Petra Kvitova (CZE) ude i tovene, da hun i 2. runde ved Premier 5 turneringen i Rom var i oplagt vinder-position, men som det ofte sker for undertippede spillere, spiller det mentale ind og forhindrer, at sensationen fuldbyrdes.

Caroline møder således fra start en spiller, som er inde i en periode med momentum, og derfor skal hun være helt klar, hvis hun skal undgå at ryge ud med det samme, men det bør hun også være i stand til, hvis hun kan spille på samme niveau, som hun hidtil har vist i grus-sæsonen.

I 2. runde venter vinderen af (33) Coco Vandeweghe (USA) og (68) Julia Goerges (GER), som heller ikke bør volde problemer for danskere, selvom Goerges tidligere har været en “ond ånd” for Caroline.

I 3. runde kan de seedede tidligst møde hinanden, og hvis seedningen holder, kan Caroline møde 25. seedede Jelena Jankovic (SRB), som ikke har imponeret i længere tid.

I 4. runde (1/8-finalen) venter ifølge seedningen 10. seedede Andrea Petkovic (GER) eller 17. seedede Sara Errani (ITA), som begge kan volde problemer, men næppe er i stand til at stoppe Caroline i topform.

Vinderen af “Dynamit-gruppe” med Williams søstrene og Azarenka venter i kvartfinale

Hvis de hele flasker sig, og Caroline når frem til kvartfinalen, begynder problemerne for alvor, da der er oplagt risiko for, at 1. seedede Serena Williams bliver modstanderen.
Det er dog nogle få gange sket, at Serena er blevet slået ud inden kvartfinalen, men selvom det sker, bliver det formentlig ikke meget nemmere for Caroline alligevel, da både Victoria Azarenka og Venus Williams er i samme 1/8-del som Serena.

Det er nærliggende at kalde den øverste 1/8-del af lodtrækningen for “Dynamit-gruppen”, da “bomben” i lodtrækningen – i form af den lavt rangerede no. 27 Azarenka – ligesom ved Premier Mandatory turneringen i Madrid slog meget tæt ved siden af Serena Williams, som var mere en heldig med, at Azarenka bl.a. med 3 dobbelt-fejl smed sejren på gruset i 3. runde, efter at hun i sin første kamp havde sendt søster Venus ud.

Ved French Open står de igen til at mødes i R32, hvis de ikke “dummer” sig i de 2 første runder.
I 1/8-finalen kan vinderen af dette revanche-opgør med stor sandsynlighed møde 15. seedede Venus Williams, som også har fået en “risikabel” modstander i 1. runde, hvor hun møder (41) Sloane Stephens (USA), som er begyndt at vise bedre spil igen, og hun spiller fredag eftermiddag semifinale i Strasbourg mod Samantha Stosur.

Forrige artikelElitedivisionen: Update på kvindernes topkamp i Birkerød
Næste artikelWTA Nürnberg: Ren italiensk finale.
Ole Dalsgaard Jensen
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.