Det blev lidt af en flad dag at være tilskuer i Nürnberg. Kerber trak sig fra sin semifinale og overlod dermed finalepladsen til Roberta Vinci. Titelbilledet viser Karin Knapp som tilskuerne måtte “nøjes” med.

Den 4. seedede Vinci blev sat til at spille 2. seedede Angelique Kerber i en drømme semifinale, men Kerber måtte trække sig inden kampen med en rygskade, hvilket gav Vinci en “walkover” (vundet uden kamp).

[quote_center]

“Gåturen ned til Center court var den hårdeste tur i ugen for mig,” sagde Kerber. “Det er ikke let, fordi turneringen står mit hjerte nær, og jeg nyder altid at spille foran et hjemme publikum.

“Men jeg er nødt til at tage mig af min krop, især i lyset af at Roland Garros er i næste uge.”

[/quote_center]

 

Kerber havde en mulighed for at vende tilbage til top 10 her – hvis hun nåede finalen, ville hun have gjort det – men skaden var for alvorlig for hende til at gå på banen. “I går tog jeg smertestillende medicin, fordi jeg ønskede at komme ud og give mit bedste, men i dag vidste jeg bare at jeg ikke var 100% fit,” tilføjede verdens nr.11.

Vinci er nu en sejr væk fra hendes 10. WTA titel. Hendes første ni kom i Bogotá i 2007, Barcelona i 2009, Luxembourg i 2010, Barcelona, ​​’s-Hertogenbosch og Budapest i 2011, Dallas i 2012 og Katowice og Palermo i 2013. Hun har en mere end imponerende 9-3 rekord i WTA finalerne.

Stående i mellem denne 10. titel er en anden italiener, efter 6. seedede Karin Knapp cruisede i anden semifinale på blot en time og seks minutter mod Lara Arruabarrena, 6-0, 6-2.

Knapp vandt de første otte partier i kampen og førte 6-0, 2-0, hvorefter Arruabarrena vandt to partier til at lige 22 i andet sæt, Knapp lukkede kampen ved at vinde de næste fire partier og sendte dermed et af WTAs nye håb ud af turneringen.

Knapps finalerekord er ikke så skarp som Vincis – hun er 1-1 i WTA-finaler, andenplads efter tab til Justine Henin i Antwerpen tilbage i 2008, og derefter vandt hun sin første WTA titel i Tashkent sidste år.

Men Knapp fører over Vinci i deres indbyrdes kampe, 3-2, og hun vandt deres eneste møde i 2015.

Finale lørdag:

14:00     –     [6] Karin Knapp (ITA)     V     [4] Roberta Vinci (ITA)

Forrige artikelFrench Open: Wozniacki i 4.del med Williams-søstre og Azarenka
Næste artikelTE Junior Maribor: Sebastian Grundtvig bedst i tørvejr
Leif Hørgren Mortensen
Leif Hørgren Mortensen er selverklæret tennisfan med særlig interesse for WTA-touren og Caroline Wozniacki. Leif er aktiv tennisdebattør på sociale tennismedier og også en stor bidragsyder på det internationale tennissite, Tennisfrontier.com.