Frederik Løchte Nielsen spiller i øjeblikket Wimbledon og er kommet videre til 2. uge, som starter i dag. Herunder kan du læse Frederiks foreløbige beretning om Wimbledon:

Wimbledon – Videre til uge 2

Jeg er nu kommet igang med Wimbledon, og efter kun en kamp er vi allerede i 2. uge! Det er lækkerier, folk snakker ofte om den præstation, det er at gå i 2. uge, så selvom vores merit er mindre imponerende, end single spillerne, er vi stadig i 2. uge . Vi møder i dag, mandag, Mahut og Llodra, der er et utroligt stærkt par. Det bliver en spændende udfordring.

Vi spillede godt i vores første runde. Vi havde sat os for at være meget aggressive i vores egne servegames, og det holdt vi rimeligt godt i løbet af kampen. Som jeg ser double på græs, så kommer de største muligheder for de, der returnerer, når serverne ikke holder niveau – meget mere, end på de andre underlag, der er lidt langsommere. Server du godt, er det utroligt svært for modstanderne at finde muligheder.

Det er klart, at det sker, at spillere returnerer fantastisk, men mere ofte er det pga. svage server, synes jeg. Og da bolden glider pænt igennem underlaget, er variationen på boldens opspring sværere at variere, end på de andre underlag, hvor du kan få lidt mere hjælp fra underlaget.

Det betyder, at hvis ikke du server godt, kan det være let for en returnerer at komme ind i en dejlig rytme, hvor bolden glider lige ind i skeen. Samtidig kan du udnytte det til din fordel, at den netop glider igennem banen, hvis du server igennem. Anyway, derfor føler vi, det er meget vigtigt at holde aggressionen i serverne, fordi vi med god kvalitet kan holde de andre fra fadet.

Det var nogenlunde det, vi gjorde i første kamp. Vi havde to slatne games, der kostede breaks, men ellers var vi meget stærke i egen serv. Samtidig returnerede vi godt, så de gange, de lod serverne hænge, straffede vi dem. Det resulterede ikke i så mange breaks, men presset var nok til at have en effekt på dem, og vi udnyttede det til to stærke tiebreaks.

Opfølgning på Spanien

Ellers føler jeg mig godt tilpas. Den gode følelse, både fysisk og spillemæssigt, som jeg havde i Spanien har jeg holdt fat i. Det var to gode uger for mig. Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst fik så mange kampe på kort tid – præcis det, der var formålet med at tage derned!

Jeg spillede også god tennis og præsterede godt. Jeg vandt den første uge med godt spil, og da det var de samme spillere i anden uge, havde jeg troen på endnu et godt resultat. Desværre tabte jeg i kvarten til en spanier, der havde dagen. Han spillede en kanon kamp, og udnyttede forholdene til sin fordel. Helt fair! Men det var to gode uger for mig, og har vist mig, at jeg trods alt ikke helt har glemt, hvordan jeg skal spille tennis .

YNWA

Forrige artikelNy generation af kvindespillere: Stjerneskud skyder med skarpt
Næste artikelEvert Tennis Academy: Hvad er ”next step”, når du spiller tennis?
Frederik Løchte Nielsen
Frederik Løchte Nielsen er Danmarks bedste tennisspiller på herresiden. Han har vundet adskillige Danmarksmesterskaber både udendørs og indendørs i single, double og mixed double. Frederiks karriere toppede i 2012, hvor han vandt Wimbledon i herredouble.