God start på 2015

Så er året så småt ved at være igang. Jeg havde en suveræn træningsperiode i december med Gilles Muller, men det virker til, han synes den var endnu bedre! Han spiller suveræn bold, og har lige nu sit livs bedste rangering. Bestemt ikke tilfældigt, da han har arbejdet godt og taget nogle god valg mht. retningen af sin tennis.

Selvom vi begge har nået 31 ligger vi stadig og arbejder med vores spil, og forsøger at finde måder at forbedre vores spil på. Gilles har haft en del uheld med skader de sidste par år, og den tid udenfor banen har givet ham en forståelse for, hvordan han kan optimere sin tennis.

Han arbejder selvfølgelig professionelt, men der hvor han har taget den største udvikling er i hans spil. Han udnytter sine styrker meget bedre og gør livet svært for modstanderen. Selvom han aldrig var i nærheden af at tabe, var det en anderledes kamp for Djokovic i Australien!

Jeg er naturligvis ikke i nærheden af at være på samme niveau, men jeg kan mærke, at jeg bliver bedre og bedre, og hele tiden bliver klogere på, hvordan jeg skal udnytte, hvad jeg kan, til min fordel.

Masser af kampe i USA

Jeg startede året med to futures og en challenger på Hawaii. Jeg var ikke i stand til at spille med i Australien i år pga. lav rangering. Jeg ville dog ikke acceptere ikke at se solen i januar, som jeg havde vænnet mig til de seneste par år, så jeg rejste til Los Angeles og Maui i stedet – woo hoo! Det var en kanon tur.

Noget af det, der har frustreret mig mest de sidste par år er det få antal kampe, jeg har fået. En god afslutning på 2014 og en fin start på 2015 har understreget værdien af kampe, og jeg er virkelig glad for, hvor jeg står i øjeblikket.

Jeg nåede aldrig helt at slippe håndbremsen og spille så frit, som jeg havde håbet, men jeg vandt en masse kampe, og jeg var god til at spille godt, når jeg spillede skidt (hvis I forstår, hvad jeg mener). Jeg var bedre til at fokusere på løsninger, end problemer, og jeg var mentalt meget stabil på hele turen.

Det, jeg har trænet mest på, er at hæve mit bundniveau og blive mere mental tough, så jeg var virkelig glad for, hvad jeg mærkede i USA. Jeg er ikke tilfreds, for mit manglende mod i kampene gjorde, at jeg ikke var dygtig nok til at hæve niveauet, da der var brug for det mod en virkelig godt spillende modstander.

Det er jeg afklaret med, da det er en del af mine begrænsninger som spiller, men jeg arbejder naturligvis hele tiden på at gøre det bedre.

En anden ting, jeg begyndte at finde lidt ekstra guf på i USA, var serven. Den har været et hængeparti længe, og jeg har nok tænkt for meget over det og derved gjort det til en større ting, end det egentlig bør være.

I øjeblikket har jeg en rigtig god fornemmelse for min serv. Jeg har justeret nogle småting teknisk og er mere fri i hovedet til at svinge frit. Jeg var også tilfreds med mine stats fra sidste uge. Jeg havde fine procenter og fik mange frie point på serven – godt hjulpet på vej af et meget hurtigt underlag.

Ikke desto mindre er følelsen af ikke at slæbe rundt på en kæmpe skavank fantastisk. Jeg håber at kunne køre videre på det momentum i den her uge. Jeg spille kval i en challenger i Cherbourg, Frankrig. Jeg har bye i 1. runde og spiller min første kamp i i dag.

Noget af det vigtigste for mig i år er en god planlægning, og jeg kan mærke, at den måde, jeg har langt min plan indtil nu, har været god. Jeg tog en god beslutning ved ikke at forsøge at nå til Dallas kval fra Hawaii, da jeg var kommet ind sent og ikke haft god forberedelse. Det er præcis den slags, jeg vil lægge mere vægt på i år.

Umiddelbart ser min plan for den nærmeste fremtid sådan her ud:

– Challenger Cherbourg
– Davis Cup Sibirien
– Hvile/træning/potentielt slutspil i DK
– Future i England
– Future i England
– Træning
– Challenger St. Brieuc

Davis Cup

Ellers er det snart ved at være tid til Davis Cup. Russerne har interessant nok valgt at lægge kampen i Sibirien. Russerne selv troede det var en joke, da de så det. Nogle af dem kender intet til byen i sig selv.

Jeg glæder mig til at komme afsted. Jeg tvivler stærkt på, jeg havde besøgt Sibirien, hvis ikke det havde været for Davis Cup. Jeg er helt sikker på, vi nok skal få en oplevelse for livet!

Denne gang har jeg tilføjet lidt billeder fra min tur. Der er fra LA og Hawaii, og indeholder lidt natur og de mennesker, jeg hang ud med 🙂

(Jeg har selvfølgelig lige slidt mig ned i billedet fra gym, og sørger derfor storartet for at blive og peppe Ørnø til at gi den gas!)

YNWA

Forrige artikelATP Rio: “Rafa” sensationelt sendt ud
Næste artikelWTA Doha: Afbud fra Halep kan give Wozniacki revanche mod Azarenka
Frederik Løchte Nielsen
Frederik Løchte Nielsen er Danmarks bedste tennisspiller på herresiden. Han har vundet adskillige Danmarksmesterskaber både udendørs og indendørs i single, double og mixed double. Frederiks karriere toppede i 2012, hvor han vandt Wimbledon i herredouble.