Roberto Bautista Agut afværgede matchbold mod Jo-Wilfried Tsonga, mens Jack Sock viste imponerende højt niveau i andet og tredje sæt mod den førsteseedede David Ferrer.

Både Jack Sock og Roberto Bautista Agut gik ind til deres semifinaler som underdogs i ATP-turneringen ASB Classic i Auckland. Sock var oppe imod førsteseedede David Ferrer, mens Bautista Agut mødte andenseedede Jo-Wilfried Tsonga.

Den første semifinale mellem Sock og Ferrer startede da også som forventet. Spanske Ferrer var med sine hårde slag fra baglinjen og utrættelige ben en stor mundfuld for den kun 23-årige amerikaner, der dog med sin serv formåede at holde sig lidt inde i kampen. Alligevel havde man fornemmelsen af, at Ferrer havde et ekstra gear i forhold til sin modstander. Verdens nummer 8 fik da også brudt og kunne tage sættet 6-3.

Ligesom i sin kvartfinale mod Kevin Anderson, var det en helt anden Jack Sock, der gik ind til andet sæt. Der var mere drive i slagene, og han fik presset Ferrer allerede fra begyndelsen. På lidt under 20 minutter, var amerikaneren oppe 5-0 efter at have kørt Ferrer rundt i manegen med sin kraftfulde forhånd. Ferrer fik dog pyntet på sættet, inden Sock vandt med 6-1.

Jack Sock, der blot har vundet en enkelt ATP-turnering i sin karriere, havde tydeligt momentum, og han lignede ikke en, der havde tænkt sig at stoppe det fornemme spil. David Ferrer havde heller ikke den samme tyngde i sine slag, som man så i første sæt, og som Sock blev bedre, blev Ferrer det modsatte.

Det resulterede i, at Jack Sock ved stillingen 5-2 i tredje sæt kunne serve kampen hjem, og på matchbolden sendte han et es afsted på andenserven. Den spanske kriger var besejret.

Tsonga misbrugte matchbold

Ligesom i den første semifinale var det favoritten, der lagde bedst ud. Jo-Wilfried Tsonga virkede i kontrol, og efter et hæsblæsende parti ved stillingen 2-2 fik franskmanden brudt spanske Roberto Bautista Agut, der hele tiden virkede et lille skridt efter. Et brud mere skulle det blive til for Tsonga, og han hev sættet sikkert hjem med cifrene 6-3.

Andet sæt blev en lang og tæt affære, som varede næsten dobbelt så lang tid som første sæt. Med flere lange partier og vilde dueller fik publikummet i Auckland i den grad valuta for pengene.

Tsonga fik et tidligt break, efter han både med sin forhånd og baghånd skabte problemer for sin spanske modstander. Den andenseedede franskmand var også hyppigt ved nettet, og det bragte også Bautista Agut i vanskeligheder. Spanieren fik dog mere tur i den efter Tsongas break, og han brød resolut tilbage.

Herefter fulgtes de pænt ad til stillingen 6-5 til Tsonga. Den 30-årige franskmand fik matchbold, men Agut fik afværget efter flere flotte slag og tvang sættet i en tiebreak, hvor spanieren var i kontrol fra start til slut.

I tredje og afgørende sæt var det en tæt og lige kamp, hvor de hver især styrede deres servepartier, indtil Tsonga skulle serve for at holde sig i live i opgøret ved stillingen 5-4. Her var det Bautista Agut, der var skarpest, og som til sidst kunne juble over en plads i finalen.

Jack Sock og Roberto Bautista Agut overraskede dermed de fleste, og møder nu hinanden i finalen i ASB Classic i Auckland. De har mødtes fire gange tidligere og har vundet to hver. Der er dermed lagt op til en spændende finale, der spilles i nat kl. 02.30 dansk tid.