Svetlana Kuznetsova har udført en mesterlig præstation ved at besejre Monica Puig i Apia International Sydney. Kuznetsova spurtede sig til en 6-0 6-2 sejr på blot 55 minutter, hvorefter hun kunne løfte sit første trofæ i Sydney, og nr.16 ialt. Hun sluttede kampen med sprudlende spil med 25 vindere og syv esser, og lavede kun fire uprovokerede fejl.

“Det er godt. Jeg mener, helt ærligt jeg havde ikke forventet, men også, jeg havde aldrig forestillet mig at vinde. Du skal bare gå derind og spille det bedste og alt gik min vej, “sagde hun. “Det var ikke en let tidsplan for mig med double kampe, med regn forsinkelser, med hård kamp mod Simona denne morgen og i går aftes. Jeg er virkelig glad.”

Kuznetsova var i førersædet fra starten.Flyttede sig fremragende, servede stærkt og spillede med kontrolleret aggression, og hun vandt ni partier i træk og åbnede derfor op for en 6-0 3-0 føring. Puig kom sidst tavlen med et serparti i fjerde parti i andet sæt, med en støttende jubel fra den store menneskemængde på Ken Rosewall Arena.

“En af mine bedste finale følelser.” Sagde Kuznetsova, da hun blev bedt om at vurdere sit spilleniveau.
“Jeg gik derud, og jeg følte det ikke engang var nødvendigt at ramme bolden så nøjagtigt, fordi selv hvis jeg sendte en bold tilbage – nogle gange, ikke hele tiden – så ville hun ikke komme til vinderen.
“Fordi jeg bevægede mig godt, følte jeg mig virkelig komfortabel og sendte mange bolde tilbage, og jeg ønskede at være aggressiv, men jeg havde ikke lyst. Så for at slå mig eller for at vinde et punkt, var hun havde nødt til at arbejde virkelig hårdt og virkelig lave nogle store skud. alt gik bare min vej.”

Puig sagde.
“Hun gjorde det bare så godt. Hun gjorde alt så godt. Hun forsvarede godt; Hun angreb godt; hun neutraliserede mit spil, da jeg begyndte at angribe. Hun kom op med nogle utrolige passerslag, når jeg forsøgte at flytte mig til nettet, “sagde hun.”Ikke en hel masse, som jeg kunne gøre. Det var hendes dag. ”

Trods det at hun optrådte i total kontrol med kampen, var Kuznetsova stadig på vagt over for en modstander, som havde vundet syv kampe i træk, siden begyndelsen af turneringen i kvalifikationen.

Kuznetsova forlader Sydney med 470 ranglistepoint og $ 128,800 for hendes sejr, hendes anden titel i fire turneringer efter at have vundet i Moskva i slutningen af ​​2015. Hun har nu vundet 12 af sine seneste 14 kampe.

I double vandt parret Martina Hingis og Sania Mirza deres 30te dobbel titel i træk