Holger Vitus Nødskov Rune og Elmer Møller levede begge op til favoritværdigheden, da de spillede sig videre til 3. runde ved kampen om U14 Europamesterskabet

I denne uge spilles om det individuelle Europamesterskab i U14, hvor Holger Vitus Nødskov Rune er seedet 1 og må affinde sig med at blive betegnet som favorit til at sikre sig titlen, hvilket dog kræver 6 sejre, selvom han i lighed med de øvrige seedede spillere var oversidder i 1. runde (R128).

Tirsdag mødte Holger i 2. runde Muhamed Ademovic (BIH), som ikke kunne hindre en sikker favorit-sejr med cifrene 6-2, 6-0.
Tennisavisen er blevet gjort opmærksom på, at der er livestream fra Centrecourt, Court 1 og Court 2, hvor Holgers kamp blev spillet, og derfor kunne man følge kampen live.
Der er dog mulighed for at gense nogle af kampene på dette link, hvis man scroller en smule frem efter starten – dog uden at stillingen oplyses undervejs.

I R32 bliver Holgers modstander Miguel Gomes (POR), og selvom man normalt ikke bør se mere end en enkelt runde frem ad gangen, gøres alligevel opmærksom på, at Holger i en eventuel kvartfinale kan møde enten 6. seedede Jack Pinnington Jones (GBR) eller 9. seedede Leo Borg (SWE), som i 2. runde vandt over Vojtech Burian (CZE) 6-1, 7-5.

Elmer Møller er seedet 13, og han havde mere besvær i 1. sæt mod Kalin Ivanovski (MKD), som han dog besejrede 7-5, 6-2.
Kampen blev spillet på Court 1, hvor den også blev livestreamet, men den er ikke umiddelbart tilgængelig på linket til banen.

Elmer møder i R32 Togan Tokac (TUR), og kigger vi en enkelt runde længere frem i turneringen, kan Elmer få en alvorlig udfordring mod 2. seedede Hamad Medjedovic (SRB), der møder Michael Minsyan (SWE), der var med på Sveriges U14 hold, som sensationelt kvalificerede sig til finalestævnet for EM for hold, som blev afviklet 7-9. juli i Murcia i Spanien.

Kvalifikationen til EM for hold var tilrettelagt på en yderst uhensigtsmæssig måde, idet Europas suverænt 2 bedste nationer i U14, Spanien og Danmark var i samme kvalifikations-pulje, som også blev afviklet i Murcia, og endda i samme halvdel, hvorved de mødtes allerede i 2. runde, hvorved denne kamp reelt blev den moralske finale for hele turneringen, hvilket senere blev bekræftet, da Spanien med lutter 2-0 sejre over Serbien, Tjekkiet og Rusland i finalen blev suveræn vinder af finalestævne.

I den førnævnte kvalkamp mod Danmark vandt Spanien med det yderste af neglene 2-1, efter at Elmer havde bragte Danmark på 1-0 i 2. singlen, og Holger havde i 1. singlen vundet 1. sæt og førte 3-1 i 2. sæt mod Carlos Alcaraz Garfia, som pludselig inspireret af hjemmepublikummet spillede forrygende og fik vendt kampen til sejr 3-6, 6-4, 6-3.
I den afgørende double var Holger og Elmer meget tæt på at sikre sejren, men kampen endte med Spansk sejr 3-6, 7-5, 7-5.

Derved gik Danmark glip af deltagelse ved finalestævnet, selvom 2 hold gik videre.
Sverige gik videre sammen med Spanien efter sejr 2-1 over England i semifinalen, men ved finalestævnet tabte Sverige 1-2 til Schweiz i 1. runde, og i Consolation tabte de herefter 1-2 til Italien.

Efter denne skuffelse er de Danske spillere formentlig ekstra opsatte på, at det individuelle U14 EM ender på Danske hænder.

Holger og Elmer er seedet 1 i double-rækken, hvor de er oversiddere i 1. runde.

 

 

 

Forrige artikelWTA Båstad: Wozniacki vandt en sløset kamp
Næste artikelDagens kampe onsdag 26. juli: Livestream med Holger fra EM U14
Avatar photo
Ole Dalsgaard Jensen er en erfaren tennisentusiast. Han er tidligere formand, træner og leder for NTK-Amager, har siddet i bestyrelsen i KTU og spiller i dag tennis som motionist.