Alexander Nordal Clausen spillede sin bedste kamp i semifinalen mod Frankrigs 2. single, som var rystet i 1. sæt, men han bragte alligevel Frankrig i front, og selvom Oliver Steines vandt 1. singlen, var Frankrigs double for skrap og sikrede fransk sejr 2-1

Efter fredagens 2-1 sejr i 1. runde (kvartfinale) mod Estland ved Tennis Europe Winter Cups (EM for hold) i Zone C B12 i Tallin, mødte Danmarks U12 drenge Frankrig i semifinalen.

U12 EM: Alexander og Oliver vendte 0-6 i tiebreak til sejr over Estland

Alexander Nordal Clausen kom virkelig godt fra start i 2. singlen mod Theo Papamalamis, og han var foran med break 2 gange i starten af første sæt, hvor Alexander spillede sit bedste tennis, og franskmanden var rystet.
Franskmanden fik dog stille og roligt lov til at komme ind i kampen, og da han først fik hul på bylden, blev han for stor en mundfuld for Alexander, der tabte kampen 2-6, 2-6.

Oliver Steines fik efter en solid præstation bragt balance i stillingen, da han vandt 1. singlen 6-4, 7-5 over Leo Cohen Bacrie.
Oliver spillede ligesom Alexander bedst i starten af kampen, hvor begge sæt bølgende frem og tilbage, men Oliver sikrede sejren i sit andet forsøg på at serve kampen hjem.

Derfor skulle kampen afgøres i doublen, hvor Alexander og Oliver mødte  Leo Cohen Bacrie og Michael Kouame, hvilket coach Adam Blicher på forhånd var klar over blev en svær opgave.
Alligevel indledte danskerne med et break i første parti, og alle fornemmede måske, at det faktisk godt kunne lade sig gøre at skabe overraskelsen, men fra 1-0 oppe til 0-3 i andet sæt var de danske drenge ikke i nærheden, og det blev fransk sejr 6-1, 6-1, hvilket Adam betegner som en “vaskeægte røvfuld”, og han tilføjede:
Vi må tage hatten af for franskmændene, der virkelig oppede sig og spillede et helt andet niveau, end det vi kunne hamle op med. Samtidig faldt de danske drenge markant i niveau og levede ikke op til niveauet fra gårsdagens double, som dog også var mod en væsentlig dårligere konstellation.

U12 EM
Foto: DTF

Om aftenen arrangerede værterne players evening, som var en lille happening med minigolf-turnering med lækre snacks ind mellem de lidt utraditionelle 16 huller.

U12 EM
Foto: DTF

Dermed var Danmark henvist til at spille play/off søndag om 3-4. pladsen mod Holland, hvor Jarl August Ildor indledte i 2. singlen mod Pieter De Lange, som havde fat i den “lange ende” og vandt 6-0, 6-1.

Oliver Steines kunne heller ikke stille meget op i 1. singlen mod Manvydas Balciunas, der vandt 6-3, 6-2, og danskerne måtte erkende, at hollænderne ganske enkelt var for gode.
Det lykkedes dog at vinde et sæt i doublen, hvilket fik den hollandske træner til at hive sig i håret og give sine spillere en ordentlig opsang, og derfra var danskerne ikke mere rigtig med i kampen, som Jarl og Alexander tabte til Pieter De Lange og Teun Mantel 6-4, 1-6, [6-10], så slutresultatet blev 3-0 til Holland.

Danmark sluttede derved på en samlet 4. plads. I finalen vandt Frankrig 3-0 over Portugal.

U12 pigerne no. 6 efter sejr 3-0 sejr og 1-2 nederlag

Efter 0-3 i 1. runde mod Ungarn i 1. runde hos pigerne i Zone B G12 i Rakovnik i Tjekkiet, blev det 3-0 sejr i første runde i Consolation mod Luxmenbourg med disse resultater:
WS2: Frederikke Alberte Pape vs. Amelie weckerle 6-0, 6-1
WS1: Felicia Damm Nielsen vs. Laura Palumbo 6-1, 6-3
WD: Mille Mørk/Frederikke vs. Mathilde Humbert/Palumbo 6-1, 6-3

I søndagens sidste opgør mod Slovakiet blev det til en enkelt dansk sejr, da Felicia Damm Nielsen og Frederikke Alberte Pape vandt over Natalia Koppova og Nina Kyselova 7-6(5), 6-3.
Forinden tabte Mille Mørk 2. singlen til Renata Jamrichova 2-6, 2-6, og  Felicia tabte 1. singlen mod Natalia Koppova 1-6, 2-6.

Dermed slutter Danmark som no. 6 af de 8 deltagende nationer.

Bemærk: I den oprindelige udgave af artiklen blev det fejlagtigt nævnt, at Danmark tabte begge kampe i Consolation.