Dansk Tennis Forbunds formand, Henrik Thorsøe Pedersen, bliver ny præsident for det europæiske tennisforbund. Hans modstander, den siddende præsident fra Tjekkiet, stiller ikke længere op. Det skriver DTF i en pressemeddelelse.

Den 21. – 23. marts 2024 mødes de 48 medlemslande i det europæiske tennisforbund, Tennis Europe, til den årlige generalforsamling i den slovenske by Portorož. Her vil Tennis Europe vælge en ny præsident, og det bliver Henrik Thorsøe Pedersen, der også er formand for Dansk Tennis Forbund.

Der var egentlig lagt op til kampvalg om formandsposten. Henrik Thorsøe Pedersen stillede op mod den siddende præsident, tjekken Ivo Kaderka. Men Kaderka, der også er præsident for Tjekkiets tennisforbund, er ikke længere i spil til posten. Det sker efter, at Ivo Kaderka er blevet varetægtsfængslet i Tjekkiet som en del af en sag om svindel med et større millionbeløb af offentlige midler.

“Jeg stillede op til præsidentposten i Tennis Europe på opfordring af en række andre lande, som ønskede en anden retning for Tennis Europe. En retning, der bedre flugter med de værdier, vi hos os sætter højt.”

Tennis Europe har bekræftet, at Henrik Thorsøe Pedersen er eneste tilbageværende kandidat, og at han vil blive valgt for en firårig periode (2024-2028) på generalforsamlingen.

Det er selvfølgelig en speciel baggrund at blive valgt på. Men jeg er meget stolt over at skulle bestride en så fornem international post. Det er resultatet af en målrettet indsats i DTF, hvor vi over en årrække har bygget internationale relationer og alliancer op. Det har nu udløst en af de helt store poster i international tennis, hvilket er helt fantastisk,” siger Henrik Thorsøe Pedersen.

Jeg stillede op til præsidentposten i Tennis Europe på opfordring af en række andre lande, som ønskede en anden retning for Tennis Europe. En retning, der bedre flugter med de værdier, vi hos os sætter højt. Tennis Europe skal være en aktiv medspiller for tennis i hele verden med fokus på good governance, anti-korruption og kampen mod matchfixing og sportswashing,” fortsætter han.

Genopstiller som DTF-formand

Den kommende lørdag er der generalforsamling i Dansk Tennis Forbund. Formandsposten er på valg for en toårig periode. Henrik Thorsøe Pedersen genopstiller og kan se frem til et kampvalg, da formanden for B.93 Tennis, Christian Lunøe, også har bebudet sit kandidatur.

At præsidentposten nu er sikret i Tennis Europe, ændrer ikke noget i forhold til Henrik Thorsøe Pedersens ønske om genvalg som formand for DTF. Han fortæller, at det ude i verden er helt normalt, at man besidder en international og en national post samtidig. Skulle det i perioder blive nødvendigt, er den øvrige bestyrelse helt indstillet på at tilpasse arbejdsfordelingen i DTF’s bestyrelse på en god måde.

Jeg ser rigtig meget frem til at kunne fortsætte mit virke i DTF. Vi skal have sikret, at vores nye samarbejdsaftale med DGI kommer godt fra land. Jeg ønsker at færdiggøre dialogen med Dansk Padel Forbund omkring et samarbejde til gavn for padelsporten. Og så skal vi sikre, at tennissporten med vores nye børneprojekt står gearet til fortsat udvikling og tilgang, når projektperioden for Bevæg dig for Livet afsluttes ved årets udgang,” siger Henrik Thorsøe Pedersen.

Glæde hos DIF

Hos Danmarks Idrætsforbund vækker det begejstring, at en dansker nu kan indtage sædet som præsident i det europæiske forbund for en stor olympisk idræt. DIF har en strategiaftale med Dansk Tennis Forbund. Et af de fem spor i den aftale går på det internationale arbejde, hvor DTF skal gå efter øget dansk indflydelse i de internationale organer ved valg til blandt andet Tennis Europes bestyrelse.

Et vigtigt element i DIF’s internationale strategi er, at vi skal have flere danskere valgt til internationale poster. Derfor glæder det mig, at vi nu får en dansker i spidsen for Tennis Europe. Vi har netop udgivet vores internationale idrætspolitiske magtbarometer og kan konstatere, at Danmark er faldet lidt tilbage på ranglisten. Til gengæld stormer olierige lande fra Mellemøsten frem. Hvis vi skal påvirke udviklingen, så skal vi være med, hvor der træffes beslutninger,” siger Hans Natorp, formand for DIF.

Udover præsidentposten skal der også vælges yderligere otte medlemmer af Tennis Europes Board of Management på det europæiske forbunds generalforsamling.

Kilde: Pressemeddelelse fra DTF

Forrige artikelFrench Open 2024: Billetsalget åbner i dag kl. 10
Næste artikelJagten på DM-guldet sættes ind
Avatar photo
Anders Baron er stifter og medejer af Tennisavisen.dk. Han er ansvarlig for den digitale platform og online annoncering. Anders skriver om tennis i relation til rejser, livsstil og udstyr. Kontakt på anders@tennisavisen.dk. Anders er også freelance digital konsulent.