I opgørene mellem KB og Gentofte er der altid garanti for spænding, og det var ikke spor anderledes i søndagens holdfinale. I flot solrigt vejr bød de to hold de fremmødte tilskuere på spænding, intensitet og god tennis. De forsvarende mestre fra Gentofte havde foretaget ændringer i deres holdopstilling ift. semifinalen mod HRT, således spillede Helena Francati og Eva Dyrberg henholdsvis 3. og 4. single.

Singlekampene havde følgende parringer (KBs spillere først):

Mai Grage – Emilie Francati
Julie Noe – Maria Jespersen
Karina Ildor Jacobsgaard – Helena Francati
Karoline Laursen – Eva Dyrberg

Allerede i den første kamp mellem de to førstesingler, KBs Mai Grage og Gentoftes Emilie Francati, blev man klar over at opgøret ville blive en tæt affære. Mai lagde hårdt fra land og dominerede 1. sæt som hun vandt med 6-2. Andet sæt blev mere jævnbyrdigt, men Emilie fik til sidst vendt det til egen fordel, og dermed skulle en match tiebreak afgøre tredje sæt. Den vandt Mai med 10-6 og bragte således KB foran med 1-0 i holdkampen.

Andensinglen mellem Julie Noe og Maria Jespersen blev ikke nær så spændende, dertil var Maria for meget i kontrol med kampen, som hun klart vandt med 6-2 6-3. Dermed havde Gentofte udlignet til 1-1.

Tredjesinglen mellem Karina og Helena havde Karina i førerrollen i første sæt, men andet sæt blev en betydelig hårdere fight; Karina vandt dog til slut med 6-3 6-4 og gav igen KB føring på 2-1 i holdkampen.

Fjerdesinglen stod mellem kampens yngste spiller, 17-årige Karoline og Gentoftes rutinerede veteran Eva. Ungdommen spillede frisk til, og vandt ret hurtigt første sæt. Andet sæt forløb på samme måde blot med modsat fortegn, og så skulle kampen afgøres i en match tiebreak. En sådan match tiebreak bliver ofte præget af nervøst spil, især når man ikke før har stået i situationen, men den unge Karoline viste absolut ingen tegn på nerver, og sluttede kampen i overbevisende stil; 6-3 2-6 10-4 endte kampen og dermed 3-1 til KB i holdkampen.

Nu manglede KB blot en enkelt sejr for at sikre mesterskabet, og til at opnå det havde man to skud i bøssen, nemlig to doubler.

I førstedoublen stillede KB med Mai Grage/Julie Noe ,og de var oppe mod søsterparret Emilie og Helena Francati. KB-parret kom bedst fra start, og førte med 4-1 inden Gentofte-pigerne fik vendt kampen helt på hovedet. KB-doublens spil faldt fra hinanden, og Gentofte kunne tage sejren med 7-6(4) og 6-1. Dermed 3-2 i holdkampen.

I andendoublen var KBs Karina Ildor/Karoline Laursen oppe mod Maria Jespersen/Ida Krause og det blev en sand gyser. KB-parret vandt ret enkelt første sæt, og var langt inde i andet sæt i kontrol af kampen, men så fik Gentofte-doublen vendt slagets gang i slutningen af sættet og vandt det i tiebreak. Nu skulle kampen afgøres i match tiebreak og den blev spillet med en tætpakket rand af tilskuere omkring banen. Og det blev Gentofte-tilhængerne der sluttelig kunne juble da Gentofte tog sejren med 2-6 7-6(4) og 10-8. og således fik udlignet holdkampen til 3-3.

Det danske udendørs holdmesterskab for kvinder skulle således finde sin afgørelse i en Golden Match Tiebreak! En Golden Match Tiebreak afgøres ved at de to hold på ny laver en holdopstilling for de seks kampe i holdkampen, og herefter fravælger holdene skiftevis de kampe som man IKKE ønsker at spille; Gentofte havde den bedste sætscore og fik dermed 3 fravalg, KB havde 2. Gentofte havde til sidst valget mellem at spille førstesinglen eller andendoublen, og valgte førstesinglen, Emilie Francati mod Mai Grage.

De to spillere leverede et brag af en afslutning på holdkampen, og fulgtes ad gennem hele tiebreakeren, men Mai får sit “mini-break” og vinder 10-8, og så kunne KB-holdet falde hinanden om halsen og juble over mesterskabet.

En flot og uhyre tæt finale var afgjort.

Forrige artikelDagens kampe mandag 4. september: Verdens-etterne Pliskova og Nadal mod useedede
Næste artikelDH mænd: KBs herrer måtte kæmpe hårdt for mesterskabet
Avatar photo
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.