Søndagens finale om det danske holdmesterskab for herrer mellem KB og HIK var imødeset med spænding, eftersom det to holdopstillinger ikke gav nogen af holdene favoritværdigheden. Senest de to hold mødtes var i semifinalen indendørs, og her vandt HIK, så KB havde revanche til gode.

HIK havde i lørdagens semifinale på imponerende vis elimineret et stærkt HRT-hold, mens KB enkelt havde spillet sig forbi et afbudsramt Lyngby-hold. KB havde skiftet ud på fjerdesinglen ift. semifinalen. Parringerne i singlekampene var således (KB nævnt først):

Martin Pedersen – Thomas Kromann
Benjamin Hannestad – Christoffer Kønigsfeldt
Nicolai Ferrigno – Alexander Kønigsfeldt
Frederik Sletting – Rasmus Møller

Førstesinglen var der store forventninger til, for her skulle Martin op imod sin tidligere holdkammerat i KB og Davis Cup, Thomas. Og opgøret blev også en lækkerbisken for publikum. Begge spillere har bygget deres spil op bag en stærk serv, og der kom da heller ikke mange breaks i kampen; et hver fik de i de to første sæt, som begge gik i tiebreak. Selvom resultatet var tæt, så havde man som tilskuer en fornemmelse af at Thomas langt ind i andet sæt havde kontrol med kampen, og Martin kun med nød og næppe holdt sig inde i opgøret. Tiebreakeren i andet sæt blev vendepunktet i kampen. For nu kørte serven ikke så godt for Thomas og det blev afgørende. Martin vandt tiebreakeren i andet sæt og tog efterfølgende også match tiebreakeren i tredje sæt, og vandt kampen 6-7(2) 7-6(2) 10-8; det gav KB føringen med 1-0 i holdkampen.

Andensinglen mellem KBs Benjamin og HIKs Christoffer blev ligeledes en meget tæt affære. Benjamin havde med sit aggressive spil fra baglinjen kontrollen i første sæt og det lignede længe en sejr i to sæt, men Christoffer ville det anderledes og han lykkedes fint med at holde gang i bolden og dermed fremtvinge lange slagdueller, som betød at der kom flere fejl fra Benjamins side. I slutningen af andet sæt virkede Benjamin lidt hæmmet i bevægelserne, og efter at have tabt sættet i en neglebidende tiebreak, måtte han have behandling. Det lykkedes KBs fysioterapeut at få sendt Benjamin tilbage på banen, hvor KBeren endte med at vinde den afgørende match tiebreak. Kampen sluttede 6-4 6-7(8) 10-5 og en føring til KB på 2-0.

Tredjesinglen
var et opgør mellem Nicolai og Alexander. Alexander havde dagen forinden vundet en lang og udmarvende kamp mod HRT, og det virkede som om kroppen ikke helt havde restitueret sig, og Nicolai kunne vinde kampen med de klare cifre 6-3 6-1. KB førte nu holdkampen med 3-0.

Fjerdesinglen bød på Frederik Sletting mod Rasmus Møller. De to spillere udkæmpede en flot dyst, hvor første sæt blev nøglen til kampen; Rasmus vandt sættet i tiebreak, og det betød at Frederik i andet sæt var tvunget til at satse endnu mere og så kom der flere fejl. Rasmus vandt kampen med 7-6(4) 6-3 og HIK fik reduceret til 1-3.

Doublerne skulle i spil, og da begge hold har gode double-konstellationer, så var holdkampen stadig åben, men HIK skulle vinde begge doubler for at fremtvinge en afgørelse i Golden Match Tiebreak.

førstedoublen hed parringen Martin Pedersen/Fredrik Sletting mod Thomas Kromann/Rasmus Møller og andendoublen var et opgør mellem to brødrepar, Marc og Nicolai Ferrigno mod Alexander og Christoffer Kønigsfeldt. Andendoublens to første sæt havde en klar vinder i begge (6-2), KB vandt første og HIK andet, og da HIK-doublen vandt den afsluttende match tiebreak med 10-5, så skulle KB vinde førstedoublen for at indgå situationen med Golden Match Tiebreak.

Nu var der pres på førstedoublens to par som havde set udfaldet på den anden bane, men i modsætning til andendoublen, så var begge sæt utrolig tætte og intense; KB vandt første sæt med 7-6(4), mens HIK-parret tog andet sæt med 7-5, og således måtte matchen afgøres i match tiebreak, og en nedgående sol, som ikke gjorde vilkårene nemmere for tennisspil. KB fik dog så småt overtaget i duellen og vandt til sidst med 10-5, og således vandt KB holdkampen 4-2 og forsvarede sin titel.

Der var stor jubel blandt KB-spillerne og deres tilhængere, mens HIK-holdet noget nedtrykte igen måtte forlade en finale som tabere.

Forrige artikelDH kvinder: Drama afgjorde kvindernes holdmesterskab
Næste artikelTE U12 Malaga: Zoe og Christopher et stærkt Dansk team på Spansk visit
Tennisavisen.dk
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.