Duften af ny maling havde knap nok forladt MarienlystCentret ved Odense da DM Indendørs blev afviklet. Det flotte nye tennisCenter var en god ramme om DM.

Og det var ikke kun centret der var nyt. Mange af spillerne var også nye i toppen af dansk tennis. Lørdag eftermiddag blev doublerne afviklet. Her var det også unge spillere der tog sig af titlerne selvom det var de forventede par der mødtes.

I herredouble vandt Johannes Ingildsen, KB/Christian Sigsgaard, Gentofte der vandt titlen ved overraskende sikkert at slå Philip Ørnø, Birkerød/Mohamed Shabib, ATK med cifrene 6-1,6-2. Tillykke til de to store junior talenter med det resultat.

I damedouble blev det til favoritsejr, HIK parret Cecilie Lundgaard Melsted/Emma Vesten Håkansson vandt over Kathrine Berge, Birkerød/Frederikke Uhrskov Støchkel, Holte med cifrene 6-3,6-1.

Turneringens “darling” og lysende navn blev uden tvivl Karoline Laursen, Greve. Det 14-årige stortalent fik ved DM et gennembrud med semifinalepladsen. Karoline måtte gennem kvalifikation. Her tabte hun i kvalifikationsfinalen til Sofie V. Bjerringaard, B93. Hun kom alligevel ind i hovedturneringen som “lucky loser” og spillede bedre og bedre som turneringen skred frem. Karoline har allerede forsøgt sig internationalt på juniorniveau og det bliver rigtig spændende at følge hende. Foruden at hun selv og hendes nærmeste har været stolte, så har de nok også været stolte af hende i Greve Tennisklub.

Når et DM spilles er det meget ofte spillere fra Hovedstadsområdet der dominerer. Og som mange nok ved så regner man i Vest Danmark alt på Sjælland for Hovedstadsområdet. Men der var nu enkelte positive elementer fra provinsen. Eksempelvis havde Esbjerg tre damer med i hovedturneringen. Her nåede den dobbelte Jyske Mester, Amina Hadzic kvartfinalen. Hadzic havde sit sidste junior år i 2014, hvor hun havde en flot sæson. Der måtte en Mai Grage til før hun måtte give sig.

Som klub var det Birkerød der havde et stort DM. De havde ikke bare en finger med i alle finalerne, men spillere med i alle finalerne. Virkelig imponerende.

Hos herrerne var det en lidt ældre spiller der overraskede. Morten Garbers, Fruens Bøge nåede helt frem til semifinalen og Philip Ørnø (den senere mester) før det stoppede. Ørnø måtte endda kæmpe hårdt for at slå Garbers. Det var dejligt at en lokal spiller nåede så langt.

Der er mange tanker om hvorvidt DM indendørs giver mening at spille. Når man ser på det overståede DM giver det god mening. Unge talenter får prøvet deres evner af mod gamle garvede spillere. Det er da i høj grad det tennis drejer sig om.

Fra TennisAvisen er der tillykke til alle deltagerne for et veloverstået og spændende DM.

Forrige artikelKlubnyt: Samarbejde og nyt underlag til indendørs tennis får optimismen til at spire i Hirtshals
Næste artikelKlubnyt: Fruens Bøge Tennisklub deltager i HCA City Games der afholdes til august
Ralph Elm Hansen
Ralph Elm Hansen er inkarneret tennisnørd og har mange års erfaring som tennisskribent. Han har tidligere drevet et af Danmarks mest seriøse tennissites, Tenaro, og har været med i redaktionen på Tennissporten.dk.