Skovbakken i smilets by Århus bød i den forgangne uge på Danmarksmesterskabet i tennis.

Indendørsmesterskaberne har ikke samme prestige som udendørsmesterskabet. Men smilene stivnede næppe i Danmarks bedste tennisklub anno 2016, da tilmeldingsfristen var udløbet, og det forventede frafald fra de bedste var noteret. At Wozniacki, Barritza og Løchte – for nu bare at nævne nogle stykker i flæng – var optaget andetsteds kom ikke som et chok for den arrangerende klub.

Og den 25. marts 2017 blev finalerne i DM indendørs afgjort i Skovbakken. Damefinalen stod mellem sidste års tabende finalist, Hannah Viller Møller (HIK) og Emilie K.S. Hansen (KB). 8. seed Emilie havde sikret sin adgang  med 4 flotte sejre på sin vej til finalen. Hendes vej var blevet lettet, da topseed Clara Tauson måtte melde fra efter første runde. Møller havde vundet et hårdt 3 sæts semifinaleopgør mod Maria Jespersen (Gentofte). Men i finalen cementerede Hannah Viller Møller sin styrke, da hun satte sin KB-rival på plads med 6/0 6/2.

Herrernes finale var et opgør mellem to hårdtslående fightere. Havde de været boksere, ville man betegne dem som sluggere, og de ville kunne have fyldt Århus Stadionhal med bokseentuaster. Tennisfolket er lidt mere kredsne. Men 1. seed Maxim Landa (HRT) og 5. seed Nicolai Ferrigno (KB) borger for kvalitet og underholdning, og velunderrettede kilder i det Århusianske tennismiljø har ladet mig vide, at det var topklasse underholdning, der blev serveret med Ferrigno som vinder og dansk mester med 6/4 6/3.

En forudsætning for at vinde noget, er at man møder op. Og når vore oldebørn om 100 år dykker ned i tennissportens arkiver, vil det være Hannah Viller Møller og Nicolai Ferigno, der er nævnt som Danmarksmestre, mens alle de point som andre har slæbt sig til på andre tennisbaner, på mere eksotiske destinationer – for længst er glemt. Personligt er jeg meget glad for at tennisfodfolket ser en ære i at dyste om Danmarksmesterskaber. At få privilligerede har mulighed at for at følge deres drømmes mål uden for Danmarks grænser, rykker ikke en tøddel ved det faktum, at et Danmarkssmesterskab ret beset er det fornemmeste en dansk tennisspiller kan vinde på dansk grund.

Doublemestre 2017:

Catrine Bjerrehus (Århus 1900) & Maria Jespersen (Gentofte) vs Jacobsgaard/Grage (KB) 6/1 2/6 (10-2).

Christian B. Thuesen & Esben Hess-Olesen (Århus 1900) vs Landa/Ferigno 4/6 7/5 (12-10).

 

 

 

Forrige artikelWTA Miami Open 2017: Wozniacki vandt og er i 4.runde
Næste artikelChallenger St. Brieuc: Løchte kvalfinale på Livestream mandag 1600
Claus Holmen
Claus Holmen er 59 år, spiller motionisttennis, og er far til et par tennisglade knægte. Claus følger dansk tennis på nært hold – fra de laveste motionistrækker til toppen af eliten. Han rejser rundt og møder en masse tennisspillere, trænere og forældre i alle afkroge af det danske tennislandskab. For Claus rummer en hver sejr i hvilken som helst turnering lige så meget drama som en Wimbledon-finale.