I pulje 1 tog KB helt forventeligt en klar sejr ude mod Roskilde på 5-1 og cementerede dermed førstepladsen i puljen og samtidig retten til at vælge modstander til semifinalen. Roskilde enlige sejr tog Sisse Folmø på andensinglen mod Julie Noe i match tiebreak, men Roskilde skulle bruge en holdsejr for at nå slutspillet, og det var man ikke i nærheden af; KB vandt de øvrige kampe meget klart.

Således kunne HRT spille sig i slutspillet ved at slå et afbudsramt Lyngby-hold, og det gjorde HRT-pigerne helt uden problemer, en klar 6-0 sejr på udebane, betyder at HRT igen står i slutspillet næste weekend.

I pulje 2 var der betydelig mere spænding. tre hold HIK, Gentofte og Birkerød havde alle mulighed for at spille sig til slutspillet. Birkerød var på udebane mod Holte, og selv uden Karen Barritza, som i Rotterdam vandt sin 7. internationale titel, så var holdet stærkt nok besat til at vinde 6-0 over, og dermed lagde Birkerød pres på HIK og Gentofte.

HIK og Gentofte tørnede sammen i HIK, og begge hold manglede et par stamspillere, HIK var uden Clara Tauson og Gentofte måtte erstatte Maria Jespersen og Helena Francati. Til gengæld havde Gentofte fået Emilie Francati hjem til det vigtige opgør og hun sikrede da også en vigtig sejr mod Hannah Ville Møller på førstesinglen ved at vinde 10-6 i match tiebreak, og da HIKs Malou Ejdesgaard måtte trække sig andensinglen, så lysnede det for Gentofte. HIK vandt derpå tredjesinglen, men Gentoftes svenske islæt Märta-Louise Sôderberg vandt over HIKs finske spiller Cecilie Estlander på fjerdesinglen, og dermed havde Gentofte en 3-1 føring i holdkampen. Doublerne faldt ud med en sejr til hvert hold og således sluttede holdkampen 4-2 til Gentofte; det resultat betød at begge hold er klar til slutspillet.

KB har retten til vælge mellem HRT og HIK som semifinalemodstander, Gentofte møder det andet hold. Senere i dag meddeler KB sit valg til DTF.

Slutspillet spilles den kommende weekend på KBs anlæg på Pile Alle, Frederiksberg

Forrige artikelUS Open: Dramatisk første runde, Halep mod Sharapova
Næste artikelDH mænd: Drama om den sidste plads i slutspillet
Avatar photo
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.