Årets holdfinale stod, som mange gange før, mellem Lyngby og KB, og de to hold haft mange spændende og intense opgør, så det var også forventningen i gårsdagens match. Men det blev aldrig rigtig spændende, dertil var favoritterne fra Lyngby for meget i kontrol med kampen fra start.

Lyngbys Frederik Løchte Nielsen lagde ud mod KBs Søren Hess-Olesen, og selvom KBeren i lange perioder spillede helt op med Frederik, især i starten af de to sæt, så fik Frederik med sine giftige servereturneringer alligevel overtaget. Med cifrene 6-4 6-4 sikrede Frederik Lyngby føringen med 1-0.

På andensinglen spillede Lyngbys svenske spiller, Simon Freund, mod KBs unge talent, Carl Emil Overbeck. Kunne Carl Emil bringe den svenske prospiller i ubalance, og måske skabe den overraskelse som KB havde brug for? Nej, Simon var for stor en mundfuld i denne omgang for KBeren, og stillingen var nu 2-0 til Lyngby.

På tredjesinglen havde KB nok de bedste muligheder for at komme på pointtavlen, for her mødte holdets rutinerede Martin Killemose Lyngbys Nicolai Ferrigno. Det blev på ingen måder en walk over for KB-veteranen, men Martin var godt servende og med sit bedste slag, forhånden, satte han mange vindere. KB fik reduceret i holdkampen til 2-1.

Fjerdesinglen var et opgør mellem Lyngbys aldrende stjernespiller, Kristian Pless, og KBs Jonas Zacho Larsen, som KB havde valgt at skifte ind i forhold til semifinalen dagen før. Og det blev lidt af et drama!. Begge spillere servede rigtig godt, og duellerne blev ej heller rigtig lange, for Jonas spiller meget kompromisløst og søger de hurtige afgørelser. Og på den anden side stod Kristian hvis tunge grundslag ikke er lette for modstanderen at håndtere. Efter et sæt til hver, så skulle kampen afgøres i en MTB og her trak veteranen Kristian det længste strå, og vandt med den mindst mulige margin 10/8. Det betød 3-1 til Lyngby og nu så det meget svært ud for KB.

Lyngby havde sat Frederik Løchte Nielsen og Simon Freund sammen i førstedoublen og de stod overfor Søren Hess-Olesen og Martin Killemose. På anden doublen havde Lyngby brødrene Marc og Nicolai Ferrigno, og KB havde Carl Emil Overbeck og Jonas Zacho Larsen. Det viste sig hurtigt at Lyngby i andendoublen var klart dominerende, og den blev da også vundet meget entydigt, og dermed var guldmedaljerne Lyngbys. Lyngby førte også i førstedoublen, men den blev afbrudt da holdkampen var afgjort.

Stort tillykke til Lyngby!
Og festmiddagen blev indtaget i hallen og leveret af McDonalds!

Finalens resultater:

Lyngby – KB 4-1
1. HS: Frederik Løchte Nielsen– Søren Hess-Olesen 6-4, 6-4

2. HS: Simon Freund– Carl Emil Overbeck 6-3, 6-3

3. HS: Nicolai Ferrigno – Martin Linnet Killemose2-6, 5-7

4. HS: Kristian Pless– Jonas Zacho Larsen 6-7(8), 6-4, 11-9

1. HD: Frederik Løchte Nielsen/Simon Freund – Søren Hess-Olesen/Martin Linnet Killemose ikke færdigspillet

2. HD: Nicolai Ferrigno/Marc Ferrigno– Carl Emil Overbeck/Jonas Zacho Larsen 6-2, 6-1

Forrige artikelTurneringer uge 11: Mikael Torpegaard og Holger Rune på Livestream og Clara Tauson på TV 2 Sport
Næste artikelDH finale: KB leverede overraskelsen
Tennisavisen.dk
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.