Tennis er i dag en meget populær sport. Sporten er elsket af tennisspillere, interesserede fans og helt almindelige mennesker uden nogen erfaring med tennis. I Danmark kender alle navnet Caroline Wozniacki, selvom man aldrig har rørt en tennisketsjer i sit liv.

Med sportens forhøjede popularitet er væddemål på spillet også blevet populære. Læs her, hvorfor væddemål på tennis er blevet så populære.

Verden over

Tennis er en alsidig sport, at alle kan være med. Sporten er ikke begrænset til et specifikt sted, men har store turneringer på alle kontinenter. Spillere fra hele verden deltager, og det er blevet til et kulturmøde for mennesker fra forskellige steder.

Alle værdsætter sportens evne til at samle folk, og har derfor ikke ligeså meget imod at satse sine penge på det. Vi bliver alle mere emotionelt engageret i sporten, og derfor er væddemål blevet en del af det. Her kan du se en oversigt over top betting sider.

Større chance

Da tennis ikke er en holdsport, men foregår i singler eller doubler, bliver alle mere engageret i kampene, da man hepper specifikt på en enkelt eller to spillere.

På et hold kan man blive i tvivl om, hvem der bliver sat ind i kampen, og om nogle spillere er bedre end andre. I tennis ses det at satse penge på enkelte personer, som at man er fan og selvfølgelig kender spilleren ret godt på forhånd.

De fleste vil have større chance for at vinde penge, fordi de kender spillerne rigtig godt. Det er svært at lære alle spillere på et helt hold at kende. Men i tennis ved man hvad den enkelte spiller er god til og hvad deres baggrundshistorie er.

Nemt at lære

Tennis er en relativ nem sport at lære at kende. Reglerne er ikke særlig komplicerede, og man kan lære dem ved bare at følge med i nok kampe. Man behøver heller ikke selv at være spiller for at kunne se, om en spiller er blot dygtig eller fantastisk.

De fleste vil lære spillet ret godt at kende ved bare at sidde foran fjernsynet. Her får man en fornemmelse af teknikken, tendenserne og de forskellige slagunderlag. 

Tennis er til at betale

I forhold til de fleste sport er tennis faktisk ret billig at spille. Undervisning og udstyr kan fås uden at skulle være voldsomt velhavende. Derfor, hvis man bliver interesseret i sporten, er det ikke svært at begynde at spille selv.

Sporten er også for alle aldre, og man kan spille hele livet uden at skulle være exceptionelt dedikeret. Der kommer et fællesskab for tennisspillere i samme klub, som gør dig mere motiveret, og gør sporten sjovere. Det er derfor både til at betale, og en sjov hobby.

Året rundt

Hvis vejret er dårligt, kan tennis sagtens rykkes indenfor. Flere klubber har indendørshaller, så der kan spilles vinteren over. Tennis er en meget fleksibel sport, og baner kan bare bookes, når du gerne vil spille. Det er også nemt bare at tage en ketsjer i hånden og et par gode sko på, og begynde at slå til bolden.

Udfordring mentalt

Tennis er et mentalt spil, der opbygger dit selvværd og din evne til at træffe beslutninger. Du lærer at håndtere pressede situationer, og et tennisslag sammenlignes ofte med et taktisk træk på skakbrættet. Det er selvfølgelig også muligt at koble helt af og bare slå bolden over nettet.

Det udfordrer dig også at bette på spillet, da du skal være up-to date og kende spillet godt. Du følger grundigt med i spillets gang og holder øje med hvert eneste slag.

Gode værdier og fairplay

Tennis er en gentleman-sport, og du behøver derfor ikke at bekymre dig om snyd. Spilleres temperament er en ligeså vigtig faktor som selve deres spil. Tennis bygger på at behandle hinanden ordentligt og kunne dømme objektivt.

Det er også en uskreven regel i tennis ikke at hovere efter hver sejr, og ikke brokke sig efter hvert nederlag. Det er ikke velset, og der er faktisk mange regler omkring opførsel på banen. Nogle eksempler er, at man ikke med vilje må ødelægge en ketsjer eller skyde en bold ud fra banen.

Der er dog også forventninger til publikums opførsel ligeså vel som til spillerne. At snakke mens der spilles er virkelig en uskik, og at rejse sig, mens der spilles, er endnu en ting, man ikke må som tilskuer.

Forrige artikelITF Junior Sanxenxo: Elmer Møller i top 50 med endnu en Grade 2 titel
Næste artikelITF Junior Rungsted Kyst: Johanne finalist i single og double med Zoe – 13-årige Mille og Emile markerer sig
Avatar photo
Tennisavisen.dk er Danmarks største digitale tennisunivers. Vi bringer nyheder, billeder, analyser, debat og aktuelle opdateringer fra tennisverdenen – både fra Danmark og internationalt.