Der er stjernerne, der vil kontrollere, at alt hvad de siger kommer korrekt ud i medierne. Og så er der dem, der bare gerne vil se, hvordan de tager sig ud på video. Emilie Francati hører til sidste kategori.

[quote_box_center]”Det er ret vildt. Det er det her sted, jeg har drømt om en gang at komme til at spille. At gå rundt på et anlæg, og ikke mindst i spillerområderne sammen med de store stjerner, der også er idoler, det forstår jeg ikke helt endnu,” forklarer Emilie Francati efter et par dage på Melbourne Park med masser af indtryk.[/quote_box_center]

Men selvom det for de fleste i al almindelighed, og en teenager i særdeleshed, i sig selv kan være en oplevelse at være på et Grand Slamanlæg, så var der også andre opgaver for det unge danske tennistalent. Pladsen i singleturneringen betød mødet med juniortennis på højeste niveau, der hvor morgendagens stjerner modnes og klargøres til et liv på WTA-touren.

Det var lige her i Melbourne Caroline Wozniacki nåede finalen, hvilket blev fulgt op af en sejr ved Wimbledons juniorudgave der satte et punktum for juniorlivet og kickstartede seniorkarrieren.

Senere modning

Toppen af international dametennis har de senere år været fyldt med spillere der slår hårdt, løber stærkt og er meget udholdende. Ikke de bedste tendenser, hvis man som ung og knap så stærk teenager håber om et hurtigt hop fra junior til senior. En tendens der tydeligvis afspejles i Emilie Francatis ambitioner for den kommende sæson.

[quote_box_center]”Nu ligger jeg med en rangering, hvor jeg er lige på kanten til at gå ind i de helt store turneringer, French Open, Wimbledon og US Open. Det er naturligvis ambitionen at forbedre den, så jeg kan få de erfaringer det vil give at spille alle de fire Grand Slamturneringer på juniorniveau. Det handler, som jeg ser det, om at sætte sig selv små realistiske mål og så arbejde efter dem. Naturligvis drømmer jeg om en karriere på WTA-touren, på et tidspunkt, men den drøm er jeg klar over er et stykke ude i fremtiden, først skal der arbejdes hårdt,” siger Emilie Francati.[/quote_box_center]

Der skal ”pumpes”

Opholdet i Australien gav en indsigt i, hvordan sportens stjerner arbejder og lever, en inspiration den danske teenager tager med sig hjem i det videre arbejde. En ting har hun bemærket, når hun har stået side om side med idolerne på træningsbanerne.

[quote_box_center]”Det er helt vildt, så stærke de er. De har ikke bare store muskler, de er også meget eksplosive. Jeg har selvfølgelig mange ting at lære endnu på banen, men det er helt sikkert, at der også skal laves et ekstraordinært arbejde i fitnesslokalet, hvis jeg skal komme til at ligne de store stjerner,” siger Emilie Francati.[/quote_box_center]

Som 16-årig står den på hårdt arbejde i en god håndfuld år, inden frugterne kan høstes. Det er den tid mange danske talenter ikke er kommet igennem. De har knækket nakken et sted mellem hårdt arbejde og afsavn til familien. Emilie Francati har det rette setup til at knække kurven, kun tiden kan give svaret på om det lykkedes.

EmilieFrancati2

Næste artikelDM mestre måtte gennem kvalen
Per Colstrup Vinkel
Per Vinkel er professional journalist og tenniskommentator. Hans mangeårige arbejde, interesse og engagement i tennissporten, gør Per til en af de bedste danske tennisjournalister.